A Világbank segíti az ukrán GDP bővülést

A Világbank igazgatótanácsa 150 millió dollár hitelt hagyott jóvá Ukrajnának a kis- és közepes vállalkozások támogatására – olvasható a pénzintézet honlapján.

Satu Kahkonen, a Világbank Ukrajnáért, Fehéroroszországért és Moldováért felelős illetékese azt mondta, hogy számos ok korlátozza az ukrán export bővülését. Ezek egyike a minőségi pénzügyi háttér. A Világbank támogatása ahhoz járul hozzá, hogy a kis- és közepes vállalkozások növelhessék kivitelüket és ez végeredményben az ukrán GDP bővülését eredményezi.

Amióta Ukrajna 1992-ben csatlakozott a Világbankhoz, a washingtoni székhelyű szervezet mintegy 12 milliárd dollár hitelt nyújtott Kijevnek közel hetven projekt és program végrehajtásához.

A Világbank legutóbb az év elején 500 millió dollár hitelgaranciát nyújtott a Naftohaz ukrán cégnek gázvásárlásra európai szállítóktól.

  • Ukrajnával kapcsolatos cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »