Ha Juncker folytatja keménykedését, Merkellel találja magát szemben

A Spiegel értesülései szerint a német kancellárt, Angela Merkelt felbosszantotta az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek a Brexit tárgyalásokkal kapcsolatos viselkedése.

A probléma kiindulópontja az volt, hogy a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung lehozott egy anyagot Juncker és Theresa May április 26-i megbeszéléséről, melyben a felek messzemenő egyet nem értéséről számoltak be.

A kancellária szerint az újság felé az információkat vagy maga Juncker, vagy a kabinefőnöke, Martin Selmayr szivárogtathatta ki, ami azonban csak tovább fokozta a kissé elmérgesedett helyzetet.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Theresa May és Jean-Claude Juncker harca már régóta érlelődik

Mai Brexit kulcsszavak: szakaszos megközelítés, 100 milliárd eurós számla

A brit kormány vasárnap már azzal is megvádolt néhány uniós képviselőt, hogy azt szeretnék, ha a Brexit-folyamatba belebukna az ország, továbba azzal, hogy befolyásolni akarják a szavazókat a június 8-án tartandó előrehozott választások kampányidőszakában.

A Juncker és May között kibontakozott ellentétnek vannak kézzelfogható jelei is, Jean-Claude Juncker például egy múlt heti olaszországi eseményen kijelentette, hogy az angol nyelv Európában veszít fontosságából és inkább franciául beszélt olasz közönségéhez.

Angela Merkel pedig nem az egyetlen, aki rossz szemmel nézi Juncker keménykedését, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter bejegyzésében nyugtatta a kedélyeket:

“A Brexit tárgyalások máris elég nehezek. Ha az érzelmek elszabadulnak, lehetetlenné válnak. Tapintatosság, higgadtság és kölcsönös tisztelet szükséges.”

Forrás: Bloomberg / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »