A fővárosban nyomul előre a szíriai hadsereg

A szíriai hadsereg bejelentette, hogy visszafoglalta a főváros, Damaszkusz keleti felének egyes részeit, amelyeket a fegyveres felkelők a hét elején vontak ellenőrzésük alá.

A kormányerők közleményben tudatták, hogy egy intenzív katonai művelet során Dzsobár és al-Kabún negyedek között sikerült minden állást visszaszerezniük. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet is heves damaszkuszi összecsapásokról és a hadsereg előrenyomulásáról számolt be.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Nem igazán kedvelik a tűzszünetet Szíriában

Most éppen a szír kormányerőket lövik a törökök, a kurdok miatt

A harcok sújtotta negyedek csupán néhány kilométerre találhatók a belvárostól és a turisták körében korábban népszerű óvárostól. Iszlamista felkelők a hét elején indítottak támadást Damaszkusz keleti részén.

Aktivisták szerint két éve nem voltak ilyen súlyos összecsapások a fővárosban, a harcok beárnyékolják a kormány és az ellenzék között az ENSZ közvetítésével Genfben zajló béketárgyalásokat.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik szombaton visszafoglaltak egy falut is a kelet-szíriai Hama közelében. Az utóbbi időben a felkelők tucatnyi települést vontak ellenőrzésük alá Hama környékén, és mindössze néhány kilométeres közelségbe kerültek a városhoz és katonai támaszpontjához az OSDH adatai szerint.

Forrás: MTI/dpa/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »