Indiai szövetségest talált a Volkswagen

A német Volkswagen AG autóipari vállalat és az indiai Tata Motors szorosabban együtt kíván működni a fejlesztés terén a jövőben. A két társaság képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a stratégiai szövetséggel kapcsolatban – jelentette be a Volkswagen AG pénteken Wolfsburgban.

A cél, hogy a két vállalat közösen járműalkatrészeket, járműveket fejlesszen, a két cég szakértőinek tudását kooperatívan egyesítve. A hosszú távra tervezett partnerség projektvezetői feladatait a Volkswagen részéről a Skoda veszi át, a partnerség pénzügyi kondícióit nem hozták nyilvánosságra. A következő hónapokban az együttműködés szerződéses keretfeltételeinek részletes vizsgálata és kidolgozása a cél, addig nem nyilatkoznak a cég illetékesei az ügyben.

A világszerte több mint 626 ezer munkavállalót alkalmazó Volkswagen Group, amely a dízelbotrányt mind erkölcsileg, mind pénzügyileg megsínylette, a tavalyi évet 7,103 milliárd euró üzemi eredménnyel zárta, árbevétele éves összehasonlításban 1,9 százalékkal emelkedve összesen 217,267 milliárd euró volt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Megegyezett a Volkswagen az amerikai hatóságokkal

Az Audit is perbe fogják Ausztráliában a dízelbotrány miatt

A Tata Motors indiai tevékenysége komoly mínuszban zárt a tavalyi utolsó negyedévben. Az adózás utáni veszteség elérte a 10,46 milliárd rúpiát (150 millió euró), ami azzal függ össze, hogy a cég jelentős összegeket fordít modellkínálatának korszerűsítésére, hogy növelje belföldi piaci részesedését.

Szakértők szerint 2020-ra India lehet a világ harmadik legnagyobb autópiaca Kína és az Egyesült Államok után, így a Volkswagen számára kedvező lehetőséget kínálhat a Tata Motors vállalattal való együttműködés az indiai eladások növelésére.

Eddig sem a Tata, sem a Volkswagen nem volt képes megtörni a Maruti Suzuki és a Hyundai Motor Co. dominanciáját az indiai piacon. A Tata Motors tervei szerint már 2019-ben az indiai piacra dobhatják a két cég együttműködése révén fejlesztett és előállított modelleket.

Forrás: MTI/dpa/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »