Több tízezer szakmunkás hiányzik a német építőiparból

A német építőipar szakmai képviseleti szervezetei a szakmunkáshiányban látják üzleti terveik legnagyobb kockázatát.

A német építőipar az idén öt százalékkal 112,2 milliárd euróra tervezi növelni bevételeit, az alkalmazottak számát pedig 10 ezerrel 790 ezerre emelik. 2016-ban hat százalékkal nőtt a német építőipar bevétele.

A foglalkoztatottak számának növelése azonban nem lesz könnyű feladat annak alapján, hogy tavaly 28 ezerre, történelmi mélypontra csökkent az építőipari szakmunkások körében a munkanélküliség.

Peter Hübner, a HDB (Hauptverband der Deutschen Bauindustrie) építőipari szakmai képviseleti szervezet igazgatója és Hans-Hartwig Loewenstein, a ZDB (Zentralverband Deutsches Baugewerbe) építőipari szakipari képviselet elnöke egyetért abban, hogy kimerültek a német építőipar munkaerő-tartalékai. Tíz építőipari vállalatból már hét a szakmunkáshiányt tartja üzleti tervei legnagyobb kockázatának.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »