Összességében elégedettek az amerikaiak Trump megválasztásával

Az amerikaiak 50 százaléka jóváhagyja a folyamatot, ahogyan Donald Trump novemberben megválasztott elnök kezeli az átmenetet és előkészületeket az Ovális iroda átvételére és 41 százaléka helyteleníti azt – derült ki a NBC News és Wall Stree Journal közvélemény-kutatásából.

Forrás: NBC News

Forrás: NBC News

 

Ennek ellenére Trump jóváhagyási mutatója jelentősen elmarad Barack Obama  2008-as (73 százalék) és Bill Clinton 1992-es (77 százalék) hatalomátvételétől. George W. Bush jóváhagyási értékelése nem történt meg 2000-ben a Floridai újraszámlálás miatt.

Forrás: NBC News

Forrás: NBC News

Pártok szerint a Republikánusok 82 százaléka helyesli Trump intézkedéseit az átmeneti folyamatban, míg a Demokraták esetében csupán 12 százalék mondja ugyanezt. A függetlenek 53 százaléka jóváhagyja a valószínűleg új amerikai elnök által elképzelt folyamatokat.

A közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 68 százaléka hisz abban, hogy Trump elnöksége meg fogja változtatni a kormányzás menetét – 1992-ben Bill Clinton megválasztása után a válaszadók 60 százaléka gondolta ugyanezt. Azok körében akik bíznak abban, hogy Trump megváltoztatja Washington működését, 41 százalék ítéli pozitívnak a változást, míg 20 százalék negatívnak.

A közvélemény-kutatás december 12-15. között zajlott 1 000 nagykorú részvételével, fele arányban telefonos megkérdezésként, plusz-mínusz 3,1 pontos általános hibahatárral.

Forrás: NBC NEWS

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »