Félmilliárd Yahoo-felhasználó adatait lopták el

Mintegy 500 millió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el feltehetően egy kormány megbízásában dolgozó hackerek 2014-végén – jelentette be az internetes vállalat csütörtökön. A két évvel ezelőtti, de rendkívül súlyos adatkiszivárgás vélhetően azért került most a középpontba, mert a Yahoo el kívánja adni online üzletágát a Verizonnak, amit azonban a felügyeleti szerveknek még jóvá kell hagyniuk.

Az e-mail szolgáltató bejelentése szerint neveket, e-mail címeket, telefonszámokat, születési adatokat szivárogtathattak ki az őket ért kibertámadás során, de a védett jelszavak, bankkártya-adatok és bankszámla-információk titkossága nem forog veszélyben. A hackerek kilétét nem taglalták, de azt mondták, jelenleg nincsenek a Yahoo számítógépes rendszerében. Ez a támadás minden eddiginél nagyobb volt, háromszor akkora, mint például a szintén 2014-ben történt, eBay ellen elkövetett kísérlet.

A Yahoo azt is közölte, hogy megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és azt javasolta a felhasználóinak, hogy ha 2014 óta nem változtattak jelszót, azonnal tegyék meg. Ugyanakkor a jelszó védelmét szolgáló biztonsági kérdések módosítását is ajánlotta, továbbá felhívta a felhasználók figyelmét, hogy ügyeljenek a fiókjukkal kapcsolatos esetleges „gyanús” tevékenységekre, és ne kattintsanak olyan linkekre, vagy töltsenek le olyan fájlokat, amelyek gyanús e-mail címekről érkeztek.

Kapcsolódó cikkünk: A Yahoo felvásárlása: a Verizon többet fog tudni rólad

Forrás: Reuters / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »