Trump ellen kampányol a Vasember

Több hollywoodi sztár – köztük Robert Downey Jr. és Scarlett Johansson – vállalt szerepet abban a szerdán közzétett kisfilmben, amely regisztrációra és az elnökválasztáson való részvételre, illetve Donald Trump republikánus elnökjelölt megállítására buzdítja az amerikai szavazókat.

A Hillary Clinton demokrata elnökjelöltet támogató Save the Day nevű produkciós vállalat kisfilmjét a szervezetet alapító Joss Whedon rendezte, akinek nevéhez a nagy sikerű Bosszúállók-filmek is fűződnek.

  • Save The Day

A videó egy egyszerű regisztrációs kampányként indul, amely arra ösztönzi az amerikaiakat, hogy iratkozzanak fel a választói listákra, de hamarosan drámaira vált a hangnem. Bár Donald Trumpot egyszer sem említik név szerint, a bevándorlásra és a rasszizmusra, valamint az egyéb „trumpizmusokra” tett utalások egyértelművé teszik, hogy kinek a neve mellé nem kellene x-et tenni a rendező és a színészek szerint november 8-án.

„Véget vethetünk ennek a rémálomnak, még mielőtt elkezdődne” – biztatja a szavazókat Julianne Moore színésznő.
„Megmenthetjük a napot: a gyermekeinkért, a közösségeinkért és Amerikáért” – folytatják a sort színésztársai.
„És ha szavazol, és segítesz megmenteni országunkat a félelemtől és a tudatlanságtól, Mark Ruffalo ádámkosztümben forgat egy jelenetet a következő filmjében” – viccelődnek a kollégák a hollywoodi filmek Hulkjával.

Clinton mellett fognak kampányolni a hétvégén Ohióban Az elnök emberei című díjnyertes televíziós sorozat sztárjai is – jelentette be a demokrata elnökjelölt stábja. Az ingadozó Ohio támogatásának megszerzése kulcsfontosságú lehet a győzelemhez az elnökválasztáson.

Forrás: MTI / Collider

Friss hírek