Az Európai Parlament is sürgeti a briteket a brexit kapcsán

Az Európai Unióból való kilépési szándékának mielőbbi hivatalos bejelentésére  szólította  fel az Egyesült Királyságot a kiválási tárgyalásokon az Európa Parlamentet (EP) képviselő Guy Verhofstadt kedden Strasbourgban, hogy a szigetország 2019-re hivatalosan is elhagyhassa az uniót.

Sajtótájékoztatóján a volt belga kormányfő fontosnak nevezte, hogy a 2019-es európai parlamenti választásokig lezáruljanak a brit kilépésről szóló tárgyalások. „El sem tudom képzelni, hogy anélkül kezdjük el a következő törvényhozási ciklust, hogy nem született meg a megállapodás” – mondta.

Verhofstadt arra figyelmeztetett, hogy az uniós egységes belső piachoz való hozzáférés érdekében London kénytelen elfogadni a személyek mozgásának szabadságát, a kettő „elválaszthatatlan” egymástól. Mint mondta, az Európai Parlament álláspontja „rendkívül világos” ebben a tekintetben.

Theresa May brit miniszterelnök nemrégiben kijelentette, országa legkorábban a jövő év elején aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, amely az EU-tagság megszűnésének folyamatát szabályozza.

Az uniós intézmények közül az Európai Parlament jelölte meg utolsóként a Brexitről folytatandó tárgyalások tagját Guy Verhofstadt személyében, aki jelenleg az EP liberális frakciójának elnöke.

Az Egyesült Királyságban június 23-án tartottak népszavazást arról, hogy a szigetország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon-e. A végeredmény szerint a szavazáson részt vett brit választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százaléka pedig a bennmaradásra.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »