Stábja kezdi komolyan venni Clinton egészségügyi problémáit

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt kampánycsapata nyomást gyakorol a sajtóra, hogy ne foglalkozzék Clinton esetleges egészségügyi problémáival – írta az amerikai törvényhozás ügyeivel foglalkozó The Hill című lap csütörtökön.

A washingtoni kongresszusi politikusokkal és politikával foglalkozó, többnyire bennfentes, első kézből származó információkat közlő lap A Clinton-stáb óvatosságra inti a médiát címmel közölt riportot a Clinton-csapat és a sajtó ellentmondásos viszonyáról.

Hillary Clinton legutóbb hétfőn kapott hosszas, percekig tartó köhögőrohamot, amikor Clevelandben tartott választási nagygyűlést. Maga Clinton tréfával ütötte el a kellemetlen epizódot, mondván, nyilván allergia, hiszen mindahányszor Donald Trumpról beszél, köhögés jön rá. Munkatársai azonban az ezt követő sajtóvisszhangok nyomába eredtek és például Twitter-üzenetben kritizálták az NBC televízió riporterét, amiért megírta Clinton köhögőrohamát.

A The Hill véleménye szerint ezek az akciók azt jelzik, hogy a Clinton-stáb kezdi komolyan venni a Hillary Clinton egészségéről, lehetséges betegségeiről a jobbodali médiában megjelenő információkat. „Megpróbálják rábírni a média fősodrát, hogy ne adják tovább ezeket az egyébként többnyire a marginális sajtóban megjelenő információkat” – fogalmazott a kampánycsapatról a lapnak Jim Manley, Hillary Clinton egyik munkatársa.

A The Hill név szerint a The Drudge Report című lapot nevezte meg, de hozzátette, hogy más konzervatív médiumok is széles körűen foglalkoznak Hillary Clinton egészségi állapotával, kivált amióta a politikus 2012-ben elesett. Hillary Clinton akkor úgy beverte be a fejét, hogy vérrög keletkezett a koponyája és az agya között – orvosai szerint teljesen felépült, de jelenleg is vérhígítót kell szednie.

 

  • Nem emlékszik dolgokra
Clinton 2012-es agyrázkódása már az e-mail botrány során is középpontba került, a nyomozás során ugyanis Clinton azt állította, nem emlékszik, hogy hogy a külügyminisztérium oktatást tartott volna neki arról, hogyan kell kezelnie a bizalmas információkat.

Hillary Clinton egészségi állapotáról egyébként az idegrendszeri betegségek különböző válfajaitól a Parkinson-kórig sokféle értesülés kering az amerikai jobboldali sajtóban, köztük a nagy nézettségű Fox-televízióban is, amely a napokban egész műsort szentelt a témának.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »