Gázpalackokkal tömött autót találtak Párizs belvárosában

Gázpalackokkal teli gépkocsit talált vasárnapra virradóra a francia rendőrség Párizs belvárosában, a Notre Dame katedrális közelében – jelentette szerdán honlapján a Le Figaro című napilap.

Az ügyben a bűnügyi rendőrség terrorelhárítási részlege és a titkosszolgálatok nyomoznak, két embert őrizetbe vettek – írja a lap. Az újság szerint a Peugeot 607 típusú gépkocsiban legalább hat gázpalackot találtak, közülük öt tele volt a csomagtartóban, egy pedig üresen hevert az egyik első ülésen. A gépkocsiban nem volt senki, olyan volt, mintha otthagyták volna – mondta a lapnak egy rendőrségi forrás, aki szerint a gázpalackokon nem volt sem detonátor, sem pirotechnikai eszköz.

A rendőrség az I-télé hírtelevíziónak megerősítette, hogy az üggyel kapcsolatban hat embert – köztük a gépkocsi tulajdonosát – kedd este előállítottak, közülük négyet később szabadon engedtek. Egy házaspárt viszont továbbra is őrizetben tartanak és kihallgatnak. A feleség szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában radikalizálódás miatt.

A Le Figaro arra emlékeztetett, hogy Patrick Calvar, a titkosszolgálatok belbiztonságért felelős vezetője május 24-én egy parlamenti meghallgatáson jelezte: meggyőződése, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet gépkocsiba rejtett pokolgépes merényletekre készül Franciaországban is.

Manuel Valls miniszterelnök kedden az RTL rádióban megerősítette, hogy „soha nem volt még olyan fokozott a terrorfenyegetettség” Franciaországban, mint jelenleg. Franciaországban az elmúlt másfél hónapban három olyan dzsihadista merényletet hajtottak végre, amelyet az Iszlám Állam terrorszervezet vállalt magára. Közülük a legtöbb áldozattal a július 14-én Nizzában elkövetett támadás járt, amelyben 87-an vesztették életüket. Tavaly 147-en haltak meg terrorcselekményekben az ország területén.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »