Tartályhajókon várja az áremelkedést az olaj

Kedden a nyersolaj ára több mint 1 százalékot esett, miután a piac megnyugodott, hogy a török puccs miatt nem lesznek korlátozások.

Ben Le Brun, a Sydney’s OptionExpress piacelemzője szerint a kereskedők és befektetők óvatosak, az optimizmus és a pesszimizmus között ingadoznak. A teljes piac az amerikai nyersolaj adatokat várja, amelyek kedden és szerdán jelennek meg, hogy irányt adjanak az árakhoz. Kedden az Amerikai Ásványolaj Intézet, szerdán pedig az Egyesült Államok Energiahivatala közöl adatokat.

A nyersolaj készletek Amerikában, Európában és Ázsiában túláradnak, annak ellenére, hogy most van a vezetés nyári csúcsidőszaka. A vezető kereskedők tartályhajókon tárolják a nyersolajat, a kereslet újbóli növekedésére várva. Mivel azonban a szárazföldi készletek is szinte tele vannak, egyelőre kevés az esély egy tartós, felfelé történő árkorrekcióra.

Az amerikai palaolaj termelés várhatóan esni fog augusztusban is, sorozatban tizedik hónapja, 99.000 hordóval per nap a hétfőn megjelent amerikai fúrási termelékenységi adatok szerint.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »