Újvidéken is taroltak a haladók

A választások után a 78 tagú újvidéki képviselő-testületbe összesen kilenc lista kerül be, köztük három kisebbségi, a legtöbb szavazatot (40,36 százalék) pedig a Szerb Haladó Párt szerezte meg, jelentette be ma Marko Radin, a Városi Választási Bizottság tagja.

A Tanjugnak adott nyilatkozatában elmondta, a haladók listájára 70 084 újvidéki adta le voksát, a második helyen az Elég volt – Saša Radulović lista végzett 9,70 százalékkal, vagyis 16 841-en szavaztak erre a listára. A Szerb Radikális Pártnak 14 800 polgár szavazott bizalmat a tartományi székvárosban, ami 8,52 százalékot jelent.

A Szerbiai Szocialista Párt koalíciója 8,26 százalékkal szintén bekerül a városi szkupstinába, ahogy a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (7,26 százalék) és a Demokrata Párt (6,77 százalék) is.

Három kisebbségi pártnak sikerült átlépnie a küszöböt. A Zöld Párt a szavazatok 1,60 százalékát szerezte meg, a Vajdasági Magyar Szövetség 1,42 százalékot, az Egyik sem a felkínált válaszok közül elnevezésű lista pedig 1,14 százalékot ért el.

Újvidéken összesen 197 szavazóhely van, eddig 192 esetében dolgozták fel az adatokat.

„A fennmaradt öt szavazóhely eredményeiről a Városi Választási Bizottság a következő ülésén mondja ki a végszót, mert ezeken a helyeken bizonyos szabálytalanságokat észleltek, így lehet, hogy megismétlik a választásokat” – közölte Radin.

Habár hivatalosan még nem hirdették ki az eredményeket, véglegesnek mondhatóak, mivel a fennmaradt öt szavazóhely adatai nem változtathatnak sokban az eredményen.

A tartományi székvárosban 177 791 polgár járult az urnák elé, ami 55 százalékos részvételi arányt jelent.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek