A fasiszta Szlovák Államot éltették

Az 1939 és 1945 közti szlovák államot éltető nacionalisták vonultak fel szombaton Pozsony belvárosában, írja az Új Szó.

A rendőrség megakadályozta, hogy összeütközésbe kerüljenek azokkal az aktivistákkal, akik a nacionalisták útját akarták állni. Az ellentüntetést a Nácik Nélküli Pozsony civil szervezet rendezte. Az ellentüntetők között ott volt Milan Ftáčnik, Pozsony előző főpolgármestere, Rudolf Schuster volt államfő és Eduard Chmelár politológus is.

Beszédet mondott Ján Chudík, a szlovák nemzeti felkelés résztvevője, majd Pavel Traubner, a Szlovákiai Zsidó Hitközségek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, aki figyelmeztetett, hogy Európában újra egyre nagyobb teret nyer az újfasizmus.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »