A baloldal kihátrál a Mexikóért Paktumból

Határozatlan időre kilép a legnagyobb baloldali párt a Mexikóért Paktumból (Pacto Por México), mivel nem ért egyet az energiaszektorra vonatkozó reformjavaslattal.

Jesús Zambrano pártelnök bejelentette pártja időleges kivonulását a Mexikóért Paktumból. A Demokratikus Forradalmi Párt (PRD)  elnöke döntését azzal indokolta, hogy „amit az Intézményes Forradalmi Párt (PRI), a Kormány és a Nemzeti Akció Pártja (PAN) az energiaügyi reformjavaslatban terveznek, sérti az ágazatot szabályozó rendelkezéseket” – írja az SDPnoticias.

Zambrano elmondta, hogy ezzel a kilépéssel nem ők azok, akik megszegik a megállapodást. „Akik felrobbantják és megtorpedózzák a Mexikóért Paktumot, megsértve annak alapelveit, azok a PRI és a PAN, nem pedig mi.” – nyilatkozta.

A pártelnök arra figyelmeztetett, hogy nem vesznek részt a mexikói nép becsapásában, ami a választási és politikai reform elfogadásával következne be, de sokkal kevésbé vesznek részt abban a rablásban, amit az energiaügyi reform által akarnak elkövetni a Kormány. Beszédében elmondta, hogy a Demokratikus Forradalmi Párt (PRD) 1,7 millió aláírást ad át a Képviselőháznak a napokban, amivel az energiaügyi reform tanulmányozását kérik. Az elkövetkezendő órákban pedig arról az akciótervről fognak tanácskozni, amit az elnöki kezdeményezés megakadályozására hoznak létre.

Balla Zsuzsa

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »