Egyre többet hallgat le minket a rendőrség

Összegezték a hatóságok a szlovákiai lehallgatásokra kiadott kérvényeket és engedélyeket. Úgy tűnik, hogy növekszik a lehallgatások száma az idei évben, jobbára a bíróság is rábólint a kérvényekre.

A 2013-as év első felében a bíróságok összesen 1153 kérvényt kaptak a rendőrségtől a lehallgatásra, s ebből 1089 alkalommal meg is adták az engedélyt a hatóságoknak. A rendőrség és a katonai hírszerzés volt a legaktívabb.

A rendőrök egyébként is élen járnak a lehallgatásokban, évente nagyjából 1500-1800 hasonló eset történik. A 2013-as év első felében 920 kérvényt adtak be a rendőrségről a bíróságra, ebből 56-ot utasítottak el. A katonai hírszerzés aktivitása ennél is jobban megugrott: míg a testület tavaly „csak” 38 lehallgatást foganatosított egész évben, most fél év alatt összejött 46 – egy elutasítás mellett. A számok abban a jelentésben szerepelnek, melyet a szerdai nap folyamán hagyott jóvá a parlament.

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »