A CIA megkezdte a fegyverek szállítását a felkelőknek

Lapértesülés szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megkezdte a fegyverek szállítását a szíriai felkelőknek.

A The Washington Post című amerikai napilap internetes kiadásában amerikai illetékesekre és szíriai forrásokra hivatkozva azt írta csütörtökön, hogy a CIA két hete kezdte meg a könnyű lőfegyverek és lőszerek szállítását, amikor a külügyminisztérium megkezdte a gépkocsik, korszerű kommunikációs berendezések és elsősegély-csomagok továbbítását a felkelőknek. A lap rámutat arra, hogy az Obama-kormányzat hónapokon át halogatta a döntést, és a fegyverszállítások megkezdése nagyobb szerepvállalást jelent az Egyesült Államok részéről a szíriai polgárháborúban.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »