Gyors hódítás a francia éttermi piacon

A gyorséttermek megfosztották trónjától a hagyományos vendéglőket Franciaországban, a tradicionális konyhaértékek legerősebb védőbástyájában: 2012 az első év, amelyben az éttermi piac több mint felét – 54 százalékát – a „gyorsak” szerezték meg.

A változás igen jelentős tavalyelőtthöz képest, mivel akkor még csak 40 százalékos volt a gyorséttermek piaci aránya az országban – áll a Gira Conseil élelmiszeripari tanácsadó cég kimutatásában.

Szakértők a gyors hódítást részben azzal magyarázzák, hogy a gyorséttermek sok újdonságot vezettek be étekkínálatukban, ma már nemcsak hamburgerekkel és szendvicsekkel szolgálnak, hanem számos mással is, beleértve a salátákat. További oka a térnyerésnek az, hogy a franciák egyre kevesebb időt áldoznak étkezésre. Míg 1975-ben átlagosan 1 óra húsz percet szántak egy éttermi evésre, ma csupán félórát töltenek vele, sőt egy másik felmérés szerint mindössze 22 percet – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

mti

Friss hírek

pcarena.hu

Régi eszközök új korszaka: Felújítás és újrafelhasználás (x)

Eszedbe jutott-e már valaha, mi történik a régi, elhasználódott számítógépekkel, tabletekkel és okostelefonokkal, miután elérkezett a csere ideje? Sok vállalat egyre nagyobb hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra és a tudatos erőforrás-gazdálkodásra, így az elavult készülékek újrahasznosítása és újrafelhasználása egyre fontosabb szerepet kap. 

Read More »