Vagy megállapodás Vajdasággal, vagy Szerbia problémák elé néz

A tartomány autonómiájáról meg kell állapodnia a köztársasági és tartományi hatalomnak, ellenkező esetben „problémák” lesznek a két hatalmi szint viszonyában csakúgy, mint Szerbia eurointegrációjában, jelentette ki Goran Ješić, a tartomány kormány alelnöke.

„Ha nem születik megállapodás, ez azt jelentené, hogy ignorálják Vajdaságot, mint politikai szubjektumot, ami számos probléma okozója lehet”, nyilatkozta Ješić az újvidéki DnevniknekSzavai szerint Vajdaságban nincsenek szeparatista törekvések, holott Belgrádban gyakran ezzel vádolják Vajdaságot, de „mindig akkor, amikor ahtáskörökről és a pénzről akarunk tárgyalni”.

„Nem lehetünk mi szeparatisták, amikor Vajdaság hozta létre a modern szerb államot! Nem látom egyetlen okát sem annak, hogy a környék egyik legfejlettebb régióját miért ne ösztönöznénk, amikor ez is Szerbia része, s amikor ezzel fellendíthetnénk országunk valamennyi polgárának életét”, mutatott rá Ješić.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »