Lajčák: nem Magyarország jelenti a legnagyobb problémát

Szlovákia legproblémásabb szomszédja, Ukrajna, nem pedig Magyarország – jelentette ki Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter a parlament külügyi bizottságának ülését követően.

„Ha valaki azt gondolná, hogy délen van a legnagyobb problémánk, keletre tekintsen inkább” – így a külügyér.

Ukrajnában október 28-án parlamenti választásokat tartanak. Lajčák szerint egyetlen magyarországi választásnak sem az volt a tétje, hogy abban a civilizációs értékrendben maradjon meg, amit Szlovákia magáénak vall, ellenben a rövidesen sorra kerülő ukrajnai választásoknak ez a tétje.

„A mi érdekünk is, hogy Ukrajna megmaradjon az európai értékrend mellett” – húzta alá Miroslav Lajčák.

A szlovák parlament külügyi bizottsága szerdán tárgyalta meg és javasolta parlamenti jóváhagyásra a külügyminiszter által előterjesztett külpolitikai koncepciót.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »