Friss hírek

Jogerős: 25 év börtön Basternák gyilkosának

A Legfelsőbb Bíróság elutasította Kaluz István fellebbezését a Specializált Büntető Bíróság ítélete ellen, mellyel 25 év börtönre ítélték Basternák László gyilkosát. Basternák felesége igazságosnak ítélte a bíróság eljárását.

A Kaluz István ellen meghozott ítélet ezzel jogerőre emelkedett. A Legfelsőbb Bíróság rendben találta a vádlott elleni bizonyítékok kivizsgálását az elsőfokú bíróságon. „Semmi kétségünk afelől, hogy a bűntettet ön követte el, mégpedig kegyetlen módon” – jelentette ki a szenátus elnöke. Basternák felesége igazságosnak ítélte a bíróság eljárását.

Kaluz Istvánt kommandósok kísérték a csütörtöki tárgyalásra. Tekintettel arra, hogy a börtönben több olyan kijelentést is tett, miszerint megpróbál megszökni, a tárgyalást bilincsben kellett végigülnie. Kaluz és jogi képviselője azt szerették volna elérni, ha a bíróság felmenti őt a vád alól, ezt a tárgyalás során ki is jelentették. Az ügyész azonban arra tett javaslatot, hogy a fellebbezését annak indokolatlansága okán utasítsa el a Legfelsőbb Bíróság szenátusa.

Basternák Lászlót, aki Ógyalla város főellenőre, Nyitra megyei képviselője és a Magyar Koalíció Pártjának révkomáromi járási elnöke volt, 2010. július 9-én este lőfegyverrel ölték meg a háza előtt.

A vádlott végig tagadta, hogy ő lett volna a gyilkos, de a bíróság bizonyítva látta az esetet. Nyilvánosan máig nem közölték, mi volt a gyilkosság indítóoka. Többségi vélemény, hogy Basternákot főellenőri tevékenysége miatt ölhették meg. Hogy konkrétan miért, azt nem tudni.

Paraméter.sk

Friss hírek

Újra Jemenben támadtak a brit Typhoon gépek

Ismét támadásokat intézett a brit és az amerikai légierő a jemeni húszi lázadók katonai létesítményei ellen. Felderítési adatok alapján sikerült azonosítani a jemeni Hodeida kikötőváros közelében, két helyszínen számos olyan épületet, amelyekben drónok földi irányító létesítményei működtek.

Read More »

2000 km-es hatótávval sokkol az új BYD

A Magyarországon éppen gyárat építő kínai BYD egy új hibrid hajtásláncot mutatott be, amellyel egy autó  képes több mint 2000 kilométert megtenni újratöltés vagy tankolás nélkül, fokozva az elektromos autózás területén zajló versenyt a Toyotával és a Volkswagen-csoporttal.

Read More »