Kimondták: gyilkos a kanadai filmes

Mark Twitchell kanadai filmkészítőt bűnösnek találták Johnny Altinger meggyilkolásában. A vád szerint a férfi egy horrorfilmje forgatókönyve alapján végzett áldozatával, majd testét feldarabolta és egy csatornába dobta. A hetek óta folyó, nagy nyilvánosságot kapott ügyben április 13-án mondtak ítéletet az esküdtek.

A vádlott múlt héten bevallotta, hogy Altinger az ő keze által halt meg, de balesetről, nem pedig emberölésről beszélt. Twitchell verziójában Altinger és egy másik férfi garázsba csalogatása egy vonzó nővel való találka ürügyén arra szolgált volna, hogy a férfiak, előre megbeszélt internetes fórumokon, írjanak az őket ért támadásokról. A filmkészítő egy így létrejövö városi legendával keltette volna fel az érdeklődést horrofilmjei iránt. Vallomása szerint a számítógépén talált internetes napló, amely egy leendő sorozatgyilkos terveit rögzíti, bár önéletrajzi elemekre épül, nem a valóságot tükrözi. Az ügyész kérdéseire azt felelte, hogy senkit sem állt szándékában megölni és a gyilkosság után nem érzett dicsőséget, mint a naplóban szereplő tettes, hanem pánikba esett.

Az esküdtek elfogadták az ügyész véleményét, miszerint Twitchell notorius hazudozó, és vallomásának nem lehet hitelt adni.

Kummer Lívia

Friss hírek