Járattörlési rekordot döntött a Southwest Airlines

A Southwest Airlines hétfőn járatainak több mint kétharmadát törölte, és csütörtökig ritkította menetrendjét a több ezer utast sorsára hagyó káoszban, amely az ünnepek körüli magas utazási aktivitás és az extrém időjárás okozta problémák miatt alakult ki az Egyesült Államokban.

A légitársaság azt tervezi, hogy az elkövetkező napokban a szokásos menetrendjének alig több mint egyharmadát üzemelteti, hogy a személyzetnek legyen mozgástere a megfelelő pozíciókba kerülni.

A Southwest hétfőn több mint 2800 járatát törölte, ami a legmagasabb adat az összes nagy amerikai légitársaság közül, mivel a dallasi székhelyű légitársaság képtelennek bizonyult arra, hogy stabilizálja működését az elmúlt heti vihar után. Múlt csütörtök és e hét hétfő között a FlightAware adatai szerint a légitársaság mintegy 8000 járatot törölt.

https://www.instagram.com/p/Cmri1s3ttPL/

Összefüggésbe helyezve még rosszabb a kép. Hétfőre a légiközlekedés többé-kevésbé helyreállt, de a Southwestnél nem szűntek meg a problémák. A szerdai amerikai járattörlések 90%-át a Southwest járatai tették ki, aznap több mint 2500 járatot törölt a légitársaság, a mai napra pedig már szinte az összes törlés a Southwesthez kötődik.

Bár a Southwest vezetői a hétvége nagy részét – beleértve a karácsonyi napot is – azzal töltötték, hogy megbeszéléseket folytassanak a problémák megoldására, erőfeszítéseik egyelőre nem vezették vissza a légitársaságot a helyes útra.

A közlekedési minisztérium „aránytalannak és elfogadhatatlannak” nevezte a Southwest járattörléseinek számát, és közölte, hogy megvizsgálja, hogy a járattörlések rendszerezetten zajlottak vagy sem, és hogy a légitársaság betartja-e az utaskiszolgálási szabályzatát, miután a telefonos ügyfélszolgálat is problémákkal küzdött, és a hoppon maradt utasok nem tudták átfoglalni jegyeiket más járatokra, illetve az elveszett poggyászokról sem jutottak megfelelő információkhoz.

Forrás: WSJ / Instagram / CNN

Hozzászólások ()

Friss hírek