Friss hírek

Ukrajna-szerte bombáznak az oroszok

Oroszország csütörtök reggel újabb rakétatámadási hullámot indított Ukrajna-szerte; Mihail Podoljak elnöki tanácsadó állítása szerint több mint 120 rakétát lőttek ki.

Bár a jelentések szerint a Mikolajivban és Odesszában lévő légvédelmi egységek sikeresen megsemmisítették a rakéták egy részét, Kijev polgármestere, Vitalij Klitschko közölte, hogy az ország fővárosában hárman megsérültek, köztük egy 14 éves lány.

Közben folyamatosan széleskörű áramkimaradásokról érkeznek hírek – Lviv városában például 90%-ban nincs áram a támadások következtében -, Harkivból is jelentettek robbanásokat, továbbá meg nem erősített jelentések szerint Fehéroroszország irányából drónokat indítottak Kijev ellen. A lakosokat országszerte arra kérik, hogy maradjanak a légvédelmi óvóhelyeken, töltsék fel készülékeiket, illetve lehetőség szerint tározzanak be vizet.

A támadást Melinda Simmons Nagy-Britannia ukrajnai nagykövete úgy bírálta, miszerint Oroszország akciója azt mutatja, hogy „Oroszország nem akar békét Ukrajnával, hanem le akarja igázni”.

https://www.instagram.com/p/CmvuTWytXo9/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »