Összeáll a Toyota és az Uber

Félmilliárd dollárt fektet a Toyota Motor japán autógyártó az Uber Technologies internetes fuvarmegosztó amerikai cégbe, hogy közösen fejlesszenek önvezető járműveket – közölte a két vállalat kedden.

A Toyota a világ egyik legnagyobb autógyártója, az Uber pedig a világ legnagyobb fuvarmegosztó cége, de széles körben osztott vélemények szerint jelentősen lemaradtak riválisaiktól az önvezető járművek fejlesztését célzó versenyben.

A megállapodás elmélyíti a Toyota és az Uber már fennálló kapcsolatát, és jól tükrözi Dara Khosrowshahi vezérigazgató stratégiáját, miszerint az Ubernek más cégeket bevonva, partnerségben kell fejlesztenie önvezető járműveit, nem önerőből.

A Toyota beruházása 72 milliárd dollárra teszi az Uber piaci tőkeértékét.

Az együttműködés keretében az Uber önvezető rendszerét a Toyota vezetéstámogató rendszerével kombinálják, és a japán autógyártó Sienna modelljébe építik be. Ezek az egyterűek az Uber 2021-ben induló önvezetőjármű-hálózatának tagjaként fognak működni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »