2000 km-es hatótávval sokkol az új BYD

A Magyarországon éppen gyárat építő kínai BYD egy új hibrid hajtásláncot mutatott be, amellyel egy autó  képes több mint 2000 kilométert megtenni újratöltés vagy tankolás nélkül, fokozva az elektromos autózás területén zajló versenyt a Toyotával és a Volkswagen-csoporttal.

A továbbfejlesztett hibrid technológia célja, hogy nagyobb távolságot eredményezzen a BYD és riválisai között az elérhető hatótáv tekintetében. A megoldás két szedánban máris forgalomba kerül, legalábbis Kínában, és az árazás sem tűnik megfizethetetlennek: az autók ára 100.000 jüan – azaz 13.800 dollár – alatt lesz – közölte az autógyártó egy kedd este élőben közvetített eseményen.

Ez persze a kínai ár, Európában inkább ennek a duplájával érdemes számolni, de így is fel lesz adva a lecke a konkurenciának.

A nagyobb hatótávolság azt jelenti, hogy a BYD egyes két üzemmódú plug-in elektromos hibrid autói egy-egy töltéssel és teljes tankolással Szingapúr és Bangkok, New York és Miami vagy München és Madrid közötti távolságot tudnak megtenni. A mérföldkő a BYD legújabb eredménye az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében az első hibridek 2008-as bevezetése óta.

https://www.instagram.com/p/C7jP7_LNgIN/

Forrás: Bloomberg Business / Instagram

 

Hozzászólások ()

Friss hírek