Klímarendszer a traktorban: a legfontosabb tudnivalók és alkatrészek (x)

Ahogy a személyautóknál, úgy a traktoroknál is kulcsfontosságú kérdés, hogy miként működik a klímarendszer. Sőt, a mezőgazdasági terepen talán még inkább lényegi kérdés mindez, hiszen nemcsak kényelmi szerepe van, hanem a hatékonyságot is növeli a hosszú-hosszú munkanapok során azáltal, hogy a járművezető jobb körülmények között dolgozhat.

Itt pedig nem kilométerekről beszélünk, hanem komoly üzemórákról – ha a traktorban nem lehet meglenni, leáll a munka, ami komoly üzleti veszteséget is jelent egyben.

A Bihar-Express Kft. webáruházban klímarendszer alkatrészek is elérhetőek, valamint traktorok, illetve azokhoz tartozó eszközök és kellékek széles választékban.

Mit kell tudni a traktor klímarendszeréről?

A klímarendszer a gép teljesítményét és a kezelő kényelmét is erősen befolyásolja. Egy jó berendezés nemcsak hűt, hanem szűri és fenntartja a levegő jó minőségét, akár porosabb környezetben is. Rendszeres karbantartással, odafigyeléssel pedig igencsak hosszú élettartam is elérhető. Így pedig a traktor optimális teljesítménnyel tud majd működni amellett, hogy a humán munkaerő is a legkomfortosabb környezetben dolgozhat.

A legfontosabb alkatrészek a klímához

Egy mezőgazdasági traktor klímarendszerének legfontosabb elemei közé tartozik a kompresszor, a hőcserélő, a ventilátor, a klímahűtő, a légkondicionáló termosztát, a szárítószűrő és egyéb szűrők, valamint maga az elektronikus vezérlőegység, az ECU.

www.biharexpress.hu

Nézzük is meg ezeket – a teljesség igénye nélkül. A kompresszor a hűtőközeg nyomás alá helyezését segíti elő, valamint a rendszer áramlását biztosítja. A hőcserélő az, ami az utastérben hűti vagy fűti a levegőt, optimális szinten tartva annak áramlását. A ventilátor szintén a levegő áramlását biztosítja ezen keresztül, így mindig a kívánt hőmérsékletű levegő tud eljutni a kabinba. A különböző szűrőkre pedig azért van szükség, hogy tiszta maradjon a levegő, és a por, a pollen vagy egyéb szennyeződések ne jussanak be az utastérbe.

Egyéb alkatrészek és tartozékok

Számos egyéb fontos és hasznos alkatrész és tartozék létezik még, amelyek javítják a mezőgazdasági gép teljesítményét és növelik a kényelmi szintet. Idetartoznak például még a különböző szelepek és csövek, szabályozók is. Ne felejtsük el persze a traktor rendszeres karbantartását és az időszakos ellenőrzéseket se. Így megelőzhetjük a váratlan problémákat, és nem utolsósorban sokat is spórolhatunk azáltal, hogy nem kell a tönkrement eszközöket javítgatni.

A Bihar-Express Kft. webáruházában a klímaberendezések mellett egyéb mezőgazdasági gépek, eszközök és adapterek is elérhetőek – a cég széles körben foglalkozik ugyanis traktorok és egyéb gépek alkatrészeinek értékesítésével is. De jelen vannak az állattartás és takarmányozás, a hidraulikatömlő-gyártás terén is. A profil részét képezi ezek teljes körű ügyintézése és szervizelése is. Az alkatrészeket pedig bárhol az országban meg lehet rendelni kiszállítással.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek