Fahatású teraszburkolat, ami jól ellenáll az időjárási körülményeknek (x)

Gyakorta nézegetjük az internetes képeket, és bizony megakad a szemünk a fa teraszokon is. Ám ebben a pillanatban az is bevillan, hogy jó, de mi lesz, ha esik az eső, vagy erősen süt a nap? Vajon ugyanúgy megőrzi szépségét ez a burkolat is?

Ma már léteznek olyan burkolatok, amellyel ezek a problémák kiküszöbölhetők 

A WPC DECK WPC teraszburkolata tökéletes megoldás lehet, ha ragaszkodunk a fa teraszhoz, de emellett félünk az időjárási kitettségtől. A természetes fa esetében meglátásaink nem bizonyulnak alaptalannak, de nézzük meg, hogy a WPC burkolat esetében mi a helyzet!

Milyen a természetes fa hatása?

A természetes fa az időjárási kitettség miatt gyors változásokon mehet keresztül. Nagyon sok fafajta létezik, amelyek különféle méretben és színben kaphatók. A fa emellett számos olyan tulajdonságot hordoz, ami jelzi, hogy természetes anyagról van szó, de nem annyira ideális burkolás szempontjából. 

Ilyenek a fán megtalálható görcsök, a gyantatáskák, a növekedéssel kapcsolatos elváltozások, illetve a repedések, azaz az említett alapanyag tipikus jellemzői. A fák színe is teljesen eltérő, pontosan azért olyan tetszetősek. A napnak való kitettség miatt a színe elváltozik, ha pedig nagyobb mennyiségű eső éri, akkor elszürkül. 

Mi miatt alakulhat ki még elszíneződés?

Nem csupán az eső befolyásolja a természetes faanyag színét. A cserzőanyagban dúskáló fajtáknál gyakori, hogy ezek az anyagok reakcióba lépnek a vasforgácsokkal. Természetesen a fa teraszokat ma már bevonhatjuk különféle anyagokkal, amelyekkel késleltethetjük ezeknek a problémáknak a kialakulását, ilyenek lehetnek a különféle olajok vagy lazúrok. Sajnos a fa esetében azzal is számolni kell, hogy a közvetlenül mellette megtalálható burkolóanyagot is elszínezik.

Mégis milyen anyagot válasszunk, ha kedveljük a fát?

Ma már speciális teraszburkolatok közül is választhatunk, amelyek tényleg annyira hasonlítanak a fára, hogy szinte meg sem lehet különböztetni a két alapanyagot. Ezek a burkolatok az időjárásnak jól ellenállnak, és megkímélhetjük magunkat az évenkénti felületkezelésektől is. 

Alapanyag kiválasztáskor az alábbi ellenőrzőlistán érdemes végigmenni:

  • minőség
  • tartósság
  • repedésre való hajlam
  • szálkaképződés
  • korrózióállóság
  • napfénnyel szembeni reakció
  • gyantafolyás
  • felhasználás
  • karbantartás, kezelés
  • garanciális lehetőségek

A WPC-ről bővebben

A Wood Plastic Composites anyag egy teljesen környezetbarát termék, amely a modern műanyagok minden előnyét magában hordozza. Azok a vásárlók, akik kedvelik a környezetbarát termékeket, biztosan jó döntést hoznak, hiszen újrahasznosított fa alapanyagot és környezetbarát polipropilént használnak fel a gyártás során. Ez az alapanyag magas hőmérsékleten és magas nyomáson jól megmunkálható, ezért nagyon sokféle típust le tudnak belőle gyártani. 

Amennyiben ragaszkodunk a fahatású teraszhoz, akkor ne sokáig habozzunk, és tegyük le bátran a voksunkat emellett a nagyszerű alapanyag mellett!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek