Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

 

Úgy gazdálkodunk bölcsen a pénzünkkel, ha tartós, minőségi és stílusos darabokat választunk. A MÖBELIX-nél kapható kerti garnitúrák és szettek kínálatában tallózva segítünk tanácsot adni, mire figyeljünk, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. 

Kéz a kézben: dizájn és funkcionalitás 

A tervezés során a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a legigényesebb vásárlók is elégedettek legyenek a termékekkel. Nekünk már csak azt kell mérlegelnünk, hogy számunkra mi az, ami praktikus. 

A kisebb balkonokra ideális választás néhány helytakarékos, összecsukható szék. A tágas teraszokon a több elemet tartalmazó garnitúrák kínálják a kényelmet nagyobb társaságok fogadására. Az ilyen bútorok lehetővé teszik, hogy a kerti partin vagy a családi vacsorán minden vendég elférjen.

Akár mediterrán hangulatra vágyunk, akár csak egy meghitt sarokra, ahol elmélyülten elkortyolhatjuk a reggeli kávénkat, megtaláljuk a megfelelőt a széles kínálatban. 

Anyagok és tartósság

A kerti bútorok nem egy szezonra szólnak, ezért fontos, hogy meggyőződjünk róla: hosszú élettartamot ígérnek. Polyrattan, fa, fém vagy műanyag – minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Fontos, hogy a választás során figyelembe vegyük, melyik mennyire időjárásálló, és milyen kiadást jelent a karbantartásuk.

A polyrattan a laza eleganciát ötvözi a műanyag praktikumával. Nem fog ki rajta sem az UV-sugárzás, sem a hőmérséklet-ingadozás. Kevés gondoskodást igényel, ami hosszabb távon kétségtelenül költséghatékony. 

A fa bútorokat, amelyeket lakkal vagy páccal kezelnek, célszerű fedett teraszokon elhelyezni. A tartósság és a páratlan szépség a rendszeres ápoláson múlik, de ez nem jelenthet kihívást azoknak, akik a természetes hatásért rajonganak.

Kiegészítők és dekorációs lehetőségek

Napernyők, kültéri szőnyegek és díszpárnák nélkül nehéz elképzelni egy dekoratív és kényeztető kerti garnitúrát. A színek és anyagok összehangolásával a tér letisztult és vonzó külsőt kap. A kiegészítők nemcsak a kényelmet szolgálják, de segíthetnek abban, hogy a szettet szezonon kívül is használni tudjuk. 

Praktikus tanácsok a vásárláshoz

Mérjük le a rendelkezésre álló teret, és gondoljuk át, hogy mire, és milyen gyakran használjuk majd. A könnyű, egyszerűen mozgatható fotelekkel, asztalokkal például gyorsan átrendezhetjük a teret az alkalomhoz illően. 

A garnitúrák és szettek előnye, hogy nem kell a bútordarabokat külön összeválogatni. Együtt gyakran olcsóbbak, és tökéletes harmóniát árasztanak. 

Ne feledjük: a kert, a terasz az a tér, ahol a szeretteinkkel, a barátainkkal életünk legszebb pillanatait éljük meg. Ahol kikapcsolódunk, relaxálunk és feltöltődünk. Nem csoda, ha úgy érezzük, hogy ez mindent pénzt megér.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek