S&P Global: erős és ellenálló az amerikai gazdaság

Az S&P Global Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet megerősítette az Egyesült Államok „AA plusz” hosszú távú és „A-1 plusz” rövid lejáratú szuverén hitelminősítését stabil kilátással.

A jelentés összeállítói szerint az amerikai egy diverzifikált és ellenálló gazdaság szilárd növekedéssel, kiterjedt monetáris politikai rugalmassággal és mint a világ vezető tartalékvalutájának kibocsátója, egyedülálló státuszú előnyökkel rendelkezik.

A negatív tényezők között szerepelt a magas adósságteher (a nettó államadósság megközelíti a GDP 100 százalékát), valamint a kétpárti együttműködés nehézsége, ami kedvezőtlenül hat az amerikai költségvetésre.

A hitelminősítő szakértői szerint az idén az amerikai GDP 2,5 százalékkal, jövőre 1,5 százalékkal, 2026-ban 1,7 százalékkal, 2027-ben pedig 1,9 százalékkal nő.

A munkanélküliség 2024-ben várhatóan 3,9 százalék lesz, majd a következő két évben 4,2 százalékra emelkedik, 2027-ben pedig 3,9 százalékra változik.

A fogyasztói árak idén átlagosan 2,8 százalékkal, jövőre 2 százalékkal, 2026-ban 2,3 százalékkal, 2027-ben pedig 2,1 százalékkal emelkednek.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »