Tömegközlekedés használata mobiljeggyel (x)

Mivel manapság mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, a hétköznap igénybevett szolgáltatások zöme az internetre “költözött”. Így a fővárosi tömegközlekedésre is válthatunk mobiljegyet a telefonunk segítségével. Az életünket kényelmessé tevő applikációknak hála, már nem kell sorban állással töltenünk az értékes időt a BKK pénztárai előtt.

A VoxPay alkalmazásának lépései

A VoxPay mobil applikáció három szolgáltatással foglalkozik. E három fő terület: közlekedési mobiljegy, mobilparkolás és az autópálya-matricák értékesítése. Az applikáció előnye, hogy bárhol, bármikor elérhető a zsebedben, így könnyen tudsz vele közlekedni. 

A használatának első lépése természetesen az alkalmazás letöltése, amit a Google Play áruházból vagy az AppleStore-ból tehetsz meg. A telefonra történő feltelepítés után regisztrálnod kell magad. A sikeres regisztrációhoz működő Facebook oldallal, Google profillal vagy e-mail címmel kell rendelkezned. 

A fizetés intézéséhez szükséges, hogy a bankkártyádat az alkalmazáshoz rendeld. Ennek segítségével feltöltheted a VoxPay-ben vezetett egyenlegedet. Az applikáció minden pénzügyi tranzakciót naplóz, így költéseidet minden esetben nyomon tudod követni.

Jegyvásárlás

A VoxPay alkalmazásban az utazáshoz szükséges mobiljegy megvásárlása pofonegyszerű. A megjelenő listából csak ki kell választanod a kívánt jegy- és bérlettípust, annak darabszámát és ha az egyenlegeden lévő pénz fedezi a vásárlást, már kész is vagy. 

Nemcsak a fővárosi tömegközlekedéshez használt jegyeket és bérleteket tudod az alkalmazáson keresztül megvásárolni, de a Volán távolsági buszjárataira és egyre több vidéki város helyi buszjárataira érvényes menetjegyek közül is válogathatsz. Az alkalmazásban a megváltott jegyeid állapotát, valamint a jegyvásárlásaidat időrendben láthatod.

Hogyan ellenőrzik a mobiljegyeket?

A jegyek és bérletek ellenőrzése úgy történik, hogy a metrómegállókban és az első ajtós járműveknél elhelyezett QR kódot kell a telefonoddal leolvasnod. Az alkalmazásban ezután megjelenő mozgó animációt kell a jármű vezetőjének vagy az ellenőrzést végző személynek bemutatnod. Más típusú jegyellenőrzéskor csak egy gombnyomással előhívod a QR kódot, amit fell kell mutatnod.

Láthatjuk, hogy a VoxPay alkalmazásával a mobiljegyek és bérletek vásárlása, használata egyszerű, gyors és kényelmes. Ezenkívül az alkalmazásban találhatsz egy utazástervezőt is, ami segít a tömegközlekedés rendszerében eligazodni.

Csak beírod a kívánt érkezési pontot és az alkalmazás megmutatja a legoptimálisabb útvonalat, a használni szükséges járatokkal, átszállási pontokkal és menetidővel együtt. Sőt az utazás megtervezésekor akár hangbemondással is megadhathatod tervezett úti célodat. Ezenkívül pedig ellát téged az utazásodat befolyásoló friss közlekedési információkkal is. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek