Mi kell egy kiváló önkormányzati weblap elkészítéséhez? (x)

Amikor egy önkormányzati weblap elkészítése a cél, akkor közérdekről beszélhetünk. Azaz az ott élő lakosok miatt nagyon fontos, hogy minőségi végeredményt kapjanak. De a településre látogatók szempontjából sem mindegy, hogy milyen weboldalon kell keresgélniük a helyi információk után.

Az önkormányzati weblap elkészítésének első lépése: a tervezés

Ahogy bármilyen egyéb weboldalnál, úgy itt is először meg kell tervezni, hogy mi a célja az oldalnak, mit szeretnénk látni rajta, hogy épüljön fel stb. Már ebben is nagy segítségünkre lehet egy olyan jól megválasztott, megfelelő szaktudással rendelkező kivitelező, mint amilyen például az ITNav.hu

Ha megvannak a tervek, akkor az alapján lehet belekezdeni az érdemi munkába. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy itt is érdemes többször egyeztetni a megbízott céggel, hogy biztos jó-e az irány. Nehogy egy félreértés miatt valami félrecsússzon, és csak a legvégén, a munka átadásakor derüljön ki.

És ha még végig minden jól is ment, akkor sem engedhetjük el az informatikus kezét, ugyanis később is szükségünk lehet rá a karbantartás miatt, vagy az esetleges fejlesztések végett. Érdemes tehát hosszabb távon tervezni vele.

Fontos, hogy folyamatosan frissüljön az önkormányzati weblap

Ez az egyik legfontosabb egy helyi, települési oldalban. Legyen aktuális! Ehhez szükségünk lesz arra, hogy mi magunk is (informatikusi hozzájárulás nélkül) tudjunk tartalmat feltölteni az oldal megfelelő aloldalára.

Erre szerencsére a mai legelterjedtebb tartalomkezelő rendszerek, mint például a WordPress vagy a Drupal is tökéletesen alkalmas. Így az önkormányzat egyik alkalmazottja, vagy akár maga a polgármester is bármikor aktualizálhatja a településükről szóló híreket a honlapjukon.

Hogy változatos és egyben aktuális is legyen, nem csak szöveges bejegyzések fognak kelleni (bár ezek is). Képeket, akár videókat is, illetve különböző PDF és egyéb dokumentumokat szintén fel kell majd tölteni az oldalra.

A menürendszer és a keresési megoldások

Ahhoz, hogy igazán jól használható önkormányzati weblapot kapjunk, ügyelnünk kell arra, hogy logikusan és könnyen elérhetően alakítsuk ki a menürendszert.

A leglényegesebb, legfrissebb és legtöbbet használt elemek legyenek akár egy gombnyomással is elérhetőek. De könnyen megtalálható helyre kerüljenek az elérhetőségek is. Ha szeretnénk kedvezni azoknak, akik kevésbé értenek az internethez és a honlapok világához, vagy épp csak nagyon sietnek, legyen egy kiváló kereső az oldalon. Ez nagy segítség lesz sokak számára!

Legyenek jelen az önkormányzati weblapon a helyi közösségek!

Úgy tudjuk igazán felpörgetni az oldal látogatottságát, ha a lehetőleg az összes helyi közösség számára folyamatos megjelenést biztosítunk. Legyen az sport, kulturális vagy bármilyen hobbi csoport.

Ezeket a honlapokat jellemzően információgyűjtésre használják az emberek. Ennek szellemében kell elkészíteni és működtetni, mert könnyen csalódást tudunk okozni, ha nem így teszünk.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »