A leggyakoribb online kaszinó mítoszok és tények

Olvasd el, hogy melyek a leggyakrabban felmerülő online kaszinó mítoszok, amelyek hosszú ideje nem kopnak ki a köztudatból. Tudd meg azt is, hogy miért nem igazak!

A mítoszok az online kaszinók világának szerves részét képezik. Hiába szólnak a tények ellenük, akkor is keringenek a különféle fórumokon. Nézzük is meg, hogy melyek ezek közül a leginkább elterjedtek, és egyúttal azt is, hogy miért nem igazak.

Az online kaszinók nem fizetnek a játékosoknak

Az első mítosz, ami soha nem tűnik el, az nem más, mint hogy a kaszinók nem fizetik ki a nyereményeket. Ezt azonban maguknak az online kaszinóknak a léte cáfolja meg, hiszen ha így lenne, akkor már nem léteznének, ezzel szemben pedig folyamatosan jelennek meg az új szolgáltatók. Sőt, folyamatosan fejlesztenek, és még az is megéri nekik, hogy az egyes célpiacokra szabják a szolgáltatásaikat.

Sok oldalon lehetőség van például a játék magyar forintért való használatára, ehhez pedig választható egy a sok kényelmes fizetési mód közül, hogy csak egy példát említsünk ezekből. A kaszinóknak tehát egyáltalán nem érdeke, hogy ne fizessék ki a nyertes játékosokat, attól függetlenül, hogy milyen pénznemet használnak. Az egyetlen ok, amiért nem fizetnek egy játékosnak, az az, ha az nem tartotta be a kaszinó feltételeit. Ez azonban teljesen érthető, hiszen ebben az esetben nem tartotta be a kaszinó szabályzatát.

A kaszinó játékok manipuláltak

Ez az egyik leghíresebb kaszinó mítosz, amely valójában tényen alapul, de mint sok más mítosz a listánkon, a képzelet túl messzire ment. A kaszinók célja, hogy nyereségesek legyenek, és erre szolgál a ház előnye. Ennek érdekében minden szerencsejátékot statisztikailag úgy terveztek meg, hogy a kaszinó idővel több pénzt keressen, mint amennyit kifizet a játékosoknak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem nyerhetsz, vagy hogy az esélyek ellened vannak. Minden kaszinójáték rendelkezik egy véletlenszám-generátorral. Ez garantálja a pontos megtérülési százalékot, és minden játékosnak egyenlő esélyt ad a nyerésre. Az RNG-ket a hatóságok is folyamatosan ellenőrzik, amelyek mind a földi, mind az online kaszinóhelyeket szabályozzák.

Az online kaszinók illegálisak

Legyünk őszinték, ha így lenne, már mind bezárta volna a kapuit. Ehelyett az online kaszinók az évek során egyre népszerűbbek lettek. Természetesen az online szerencsejáték egyes országokban illegális lehet, de nincs globális jogszabály a témában. Minden országnak megvannak a maga törvényei és módjai az online szerencsejátékok szabályozására. Egyes országokban nem tilos és nem is szabad online kaszinót játszani. Csak megtűrik, vagy várják, hogy megfelelően szabályozzák.

Az online blackjack asztaloknál számolhatod a kártyákat

A kártyaszámolás a múltban is lehetséges volt, és sokan használták is, a szárazföldi és online kaszinók azonban tettek néhány óvintézkedést, hogy a kártyaszámolás szinte lehetetlen feladat legyen. Éppen ezért a kártyaszámolás ma már csak egy mítosz.

Természetesen mindannyian hallottunk már történeteket kártyaszámolókról, akik sok pénzt nyertek, és akiket kitiltottak a szárazföldi kaszinókból. De manapság a kártyaszámolás rendkívül nehéz, különösen az online kaszinókban. Az online blackjacket ugyanis egy 7 pakli kártyát tartalmazó osztócipővel játsszák. Ezt a cipőt megkeverik, amint az osztó eléri a vágott lapot (egy egyszínű műanyag lap). Ez a vágott kártya véletlenszerűen kerül a pakliba, így nem tudhatod, hogy 5, 6 vagy 7 paklival játszol-e, így a számolásnak sincs sok értelme.

A magas kifizetési arányú nyerőgépek garantálják a könnyű nyereményeket

Egyre több kaszinó jeleníti meg a nyerőgépek RTP-jét (kifizetési arányát) valós időben, vagy az elmúlt 24 órára vonatkozóan. Mivel néha szeretünk trükköket találni a szerencsénk befolyásolására, egyes játékosok az aktuális RTP alapján választanak nyerőgépeket.

Néhányan közülük pozitív RTP-vel (100% feletti) rendelkező nyerőgépet választanak, remélve, hogy az továbbra is fizetni fog. Mások egy „hideg nyerőgépet” választanak, amely egy ideje nem fizetett, és arra számítanak, hogy nagy nyereményt szabadítanak fel. Egyik sem jelent azonban garanciát. A kaszinó a szerencséről szól, és az, hogy valaki nyert, nem garantálja azt, hogy mások is fognak.

A blackjack 100%-ban véletlenszerű, nem számít a stratégia

Ez egyszerre igaz és hamis. Igen, a blackjack egy véletlenszerű játék, különösen online, ahol a játékosok bármelyik pillanatban kiléphetnek és csatlakozhatnak az asztalhoz. Bár nincs 100%-ban biztonságos nyerő blackjack stratégia, van egy alapstratégia, amit követhetsz, hogy a ház előnye kisebb legyen, ami akár 0,5%-ra is csökkenhet.

Ha nem követed az alapstratégát, a ház előnye akár 2%-ra is emelkedhet. Alapvetően ez a stratégia segít abban, hogy a legjobb kockázat/nyereség arányú döntéseket hozd meg.

Ha egy nyerőgép nem fizetett ki egy ideje, akkor egy nagy nyeremény közeledik

A nyerőgép csak egy gép, így amíg a gépek nem fejlesztenek ki önálló gondolatokat és érzéseket, addig egy kaszinó nyerőgép nem fogja tudni, hogy órák óta nem fizetett ki, és nem érzi kötelességének, hogy teljesítsen. Komolyra fordítva a szót, a nyerőgépek egy RNG-t (véletlenszám-generátort) használnak, amely minden egyes pörgetéssel új kombinációkat hoz létre.

Tehát minden egyes pörgetés egy véletlenszerű, elszigetelt esemény, és nincs garancia arra, hogy a kar újabb meghúzása vagy a „pörgetés” gomb megnyomása közelebb visz a nyereményhez. Így most, hogy már tudod, hogy ez nem személyes ügy, lemondhatsz a sajnálkozás és az irigység érzéséről, ami akkor tör rád, amikor valaki más nyer egy olyan nyerőgépen, amit éppen otthagytál.

Nagyobb összeggel kell fogadnod a győzelemhez

Ez a kaszinó nyerőgép mítosz részben igaz. Egyes nyerőgépeken a nagyobb nyereményeket jobb esélyekkel fizetik ki, ha a pörgetéskor feltett összeg a maximálisan megengedett tét, vagy legalábbis a minimumnál nagyobb volt. Ennek ellenére az átlagos RTP általában a 92% és 95% közötti tartományban van. Ez azt jelenti, hogy a különbséget csak a nagy nyereményeknél fogod észrevenni, amelyek nem túl gyakran fordulnak elő. Addig is tehát sokkal többet kell játszanod, és így megnő a pénzvesztés esélye.

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »