Lényegre törően és egyszerűen az EPS szigetelésekről (x)

Az energiaárak és a rezsiköltségek emelkedése, valamint a károsanyag-kibocsátás mérséklését célzó, az új építésekre kötelező jellegű közel nulla energiaigény kapcsán egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az épületek hővédelmének.

Amennyiben spórolni szeretnél a fűtési költségeken, ideje beruházni az épületszerkezetek hőszigetelésébe, kezdetnek a legnagyobb hőveszteséget produkáló külső határolófalakat ajánljuk. Szigetelésre fel, válaszd az egyik legelőnyösebbet, az EPS szigeteléseket!

Miért kell az épületeket hőszigetelni?

A hazai klimatikus viszonyok között télen fűteni, nyáron hűteni szükséges az otthonokat, ezáltal az épületek energiaigénye magas. A költségek csökkentése a hőveszteség csökkentése révén lehetséges, ehhez a homlokzatok, padlók, födémek, tetők és nyílászárók hőszigetelése szükséges. Homlokzatok, aljzatok szigetelésére kedvező megoldást jelentenek a Premep.hu-n kapható közkedvelt EPS lapok.

De hőszigetelésre nemcsak az energiaköltségek csökkentése okán van szükség, hanem az otthon komfortja miatt is, ugyanis csak ezáltal biztosítható kellemes és egészséges klíma a belső terekben. A megfelelően szigetelt épületek esetében nem az utcát fűtjük, kisebb energiaráfordítás, alacsonyabb hőmérséklet mellett is komfortosan érezhetjük magunkat. Az energiahatékonyság nemcsak a mi érdekünk, hanem a bolygónké is. 

Milyen típusú szigetelőanyagot válassz?

Alapvetően 2 típusú szigetelőanyag közül választhatsz, az újra reneszánszukat élő természetes, illetve a hő- és hangtechnikai tulajdonságaikban hasonló mesterséges hőszigetelések közül.

A természetes anyagok egészséges életteret teremtenek, engedik “lélegezni” a falakat, így nem lesz páralecsapódás, penészedés. Allergiában szenvedőknek kifejezetten jó választást jelentenek. Egyetlen hátrányuk a magasabb ár.

Ezzel szemben a mesterséges szigetelőanyagok, mint a polisztirolból készült, leginkább homlokzatok hőszigetelésére használt, legkedvezőbb árú hungarocell vagy EPS is, hő- és hangtechnikailag nagyszerűek, könnyen megmunkálhatók. Különböző típusai léteznek a terhelhetőség, az alkalmazási területek, elhelyezhetőség szerint. 

Miért válaszd az EPS szigeteléseket?

Amennyiben homlokzatszigetelést tervezel, érdemes lehet megfontolni az EPS szigetelőlapok alkalmazását. Legnagyobb előnyük a más típusú szigetelésekhez képest alacsony ár, valamint a könnyű kezelhetőség, egyszerű vághatóság. Alaktartóak, hosszú élettartamúak, azonban a nedvességgel és a hővel szemben nem ellenállóak, a legtöbb vegyszerrel, élő kórokozókkal szemben viszont igen.

A nyomófeszültség, mechanikai ellenállás alapján különböző kategóriájú EPS lapokat vásárolhatsz a beépítési igények szerint. Az EPS 30 és 70 nem, de az EPS 100, 150 és 200 lépésálló, terhelhető, így padlók szigetelésére is kiváló.

A végeredmény szempontjából azonban nemcsak a szigetelőanyag helyes megválasztása, hanem a szakszerű felhelyezés, a minőségi kivitelezés is sokat számít.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek