Program- és portfólió-menedzsment témában szeretne jobban elmélyedni? (x)

Manapság rendkívül fontos az, hogy mindenki, aki az üzleti élet szereplője, minél jobban és minél alaposabban képezze magát, hiszen a modern kor kihívásainak meg kell tudni felelni. Ma már egyre több vállalkozás alkalmaz projekteket, amikor egy-egy új terméket vagy szolgáltatást készül bevezetni. Sőt, az sem megy ritkaságszámba, hogy egy-egy vállalaton belül párhuzamosan több projekt is fut.

Így aztán, ha valaki igazán a topon szeretne lenni vezetőként, akkor semmiképp sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy módszertan és képzettség nélkül, csupán az ösztöneire vagy korábbi tapasztalataira hagyatkozva kezelje az úgynevezett projektportfóliót.

Mi is az a projektportfólió-menedzsment?

Ha ebben a témában keresünk képzéseket, akkor nem lehet kihagyni a Szinergia Kft. program- és portfólió-menedzsment képzését. De hogy pontosan miről is szól a kurzus, és hogy egyáltalán mi is maga a projektportfólió? Mutatjuk is!

Maga a kifejezés gyakorlatilag a párhuzamosan futó projektek összességét jelenti, amely során kiemelten figyelni kell arra, hogy kontrolláljuk és felügyeljük az egyes projekteket, valamint, hogy ha döntési helyzetbe kerülünk, akkor képesek legyünk prioritási sorrendet felállítani a különböző projektek között.

Ha ez még nem lenne elég, idetartozik a kockázat- és problémakezelés is, így ha bármi gond üti fel a fejét egy-egy projekt kapcsán, akkor felelős és tapasztalt vezetőként azonnal tudunk dönteni. Méghozzá jól. Ugyanez érvényes az erőforrások kezelésére, amelyet ha rosszul tesz a vezető, az még a legsikeresebbnek induló projekteknek is odavág. 

Ez vajon tanulható?

Természetesen a válasz az, hogy igen. Csak épp az nem mindegy, hogy hol tesszük meg ezt. A Szinergia Kft. szakemberei jócskán bizonyították már rátermettségüket, hiszen a náluk oktatók egytől-egyig szakértői a témának. Sőt, nem csupán tankönyvekből, tét nélkül ismerik a projektportfóliókat és azok menedzsmentjét, hanem hivatalos vizsgával is rendelkeznek erről, valamint elmaradhatatlan gyakorlati tapasztalattal is bírnak.

Ezeknek a kombinációja teszi lehetővé azt, hogy valóban értéket adó képzésen vehessünk részt, amennyiben rájuk esik a választásunk.

Persze nem feltétlenül kell ahhoz vezetőnek lenni, hogy ez a téma érdekeljen, vagy érintsen minket, hiszen ha kiemelt szerepvállalalók vagyunk egy-egy projekt kapcsán, akkor máris értelmet nyer az, hogy a fent említett intézmény kétnapos képzésén részt vegyünk.

Tudatosság nélkül csak tapogatózunk!

Minden vállalat célja az, hogy olyan projekteket futtasson, amelyek megtérülnek, amelyek a lehető legkisebb kockázat mellett a lehető legmagasabb profitot termelik. Azonban ahhoz, hogy ez valóban meg tudjon valósulni, mindenképpen szükséges a tudatosság, a módszertan ismerete, és ezzel együtt a szakmai képzéseken való részvétel!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »