Évtizedes csúcson a menekültek száma Németországban

Németországban évtizedes csúcsra ért a menekültek száma, június végén összesen 3,26 millió embert tartottak nyilván menekültként a külföldiek központi nyilvántartásában – közülük mintegy egymillióan Ukrajnából érkeztek.

Mindez a szövetségi belügyminisztérium válaszából derült ki, melyet Clara Bünger, a Bundestag baloldali képviselőjének kérdésére adott. A fenti adat a menekülteket, háborús menekülteket, menedékkérőket és az ideiglenes tartózkodási engedéllyel már rendelkező személyeket is tartalmazza – sokan közülük már évek vagy évtizedek óta Németországban élnek.

Az összlétszám az idei első félév végén 111 ezerrel volt magasabb, mint a tavaly év végi utolsó felméréskor.

https://www.instagram.com/p/Cw707jRKZjR/

Forrás: zdfheute / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »