6000 dollár közelébe emelkedett az átlagos amerikai hitelkártya-tartozás

Az amerikai fogyasztók egyre inkább hitelkártyáikra támaszkodnak a megélhetési költségek fedezésénél – az 5947 dolláros átlagtartozás 10 éves rekordot jelent. 

Az amerikaiak összesített hitelkártya-adóssága először lépte át az 1 billió dollárt – jelentette a hét elején a New York-i Federal Reserve.

Az egy fogyasztóra jutó átlagos egyenleg 5947 dollárra emelkedett, ami 10 éve a legmagasabb érték, a hitelkártya egyenlegek pedig csaknem 20%-kal nőttek az egy évvel ezelőttihez képest – derül ki a TransUnion negyedéves hitelpiaci jelentéséből.

A Bankrate egy másik jelentése szerint nemcsak az egyenlegek magasabbak, hanem egyre több kártyabirtokos hónapról hónapra több adósságot cipel, azaz nem tudja visszafizetni a korábban elköltött összegeket. A kártyatartozással rendelkezők 60%-ának a jelentés szerint már legalább egy éve van adóssága.

Az elmúlt hónapokban ráadásul az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve által kamatemelései nyomán az átlagos hitelkártya-kamatláb is jelentősen megugrott, és jelenleg több mint 20%, ami minden idők legmagasabb szintje.

https://www.instagram.com/p/Cv5bwm-rpA1/

Forrás: CNBC

 

Hozzászólások ()

Friss hírek