Akku nélküli elektromos robogókkal újul meg Tajvan közlekedése

Tajvanon mintegy 14 millió robogó közlekedik, melyek olcsók, de füstölnek, így igencsak szükség lenne a „flotta” tisztítására elektromos robogókkal. Egy elektromos robogó azonban – főleg az akkucsomagok miatt – drága, kevesen engedhetik meg maguknak.  

Erre a problémára próbál megoldást nyújtani egy tajvani cég, mely akkumulátor nélküli  – robogókat kezdett árusítani barátságos árakon, emellett pedig létrehozott egy akkumulátor-kölcsönző hálózatot a sziget 10.000 pontján, melyekben összesen több mint egymillió feltöltött akkucsomagot tárolnak.

A vásárlók tehát viszonylag olcsón megvásárolják a robogót, majd ehhez kapcsolódik egy előfizetéses szolgáltatás, melynek segítségével a töltőpontokon hozzájuthatnak egy frissen feltöltött akkucsomaghoz.

A megoldás az elektromos közlekedés két kritikus pontját is egyszerre kezeli: a hagyományos meghajtású járműveknél magasabb eladási árakat és a hosszú töltési idők miatti várakozást, így valóban új célcsoportokat érhet el a startup, melynek következő célpontja az indiai piac lesz.

https://www.instagram.com/p/Cv6WrLmpzy2/

Forrás: BBC News

Hozzászólások ()

Friss hírek