Repjegy biztosítás: mikor hasznos, és mire nem nyújt fedezetet? (x)

A nyaralások során egyre többen választják az olyan külföldi úti célokat, amiket repülővel könnyebb, vagy kizárólag ilyen módon lehet elérni. A jegyek azonban egyáltalán nem számítanak olcsónak, így sokakban felmerül a kétely, hogy mi történik akkor, ha valamilyen váratlan helyzetből kifolyólag mégsem tudnak felszállni a várva-várt napon a tervezett járatra. Erre a kérdésre keressük a megoldásokat a következő cikkben.

Mi az a repülőjegy biztosítás?

A repülőjegy biztosítás egy olyan védőháló, amelyet az utazók igénybe vehetnek a repülésük során felmerülő kockázatok ellen. Ez a speciális biztosítási forma egyre népszerűbbé válik az utazók körében, mivel segítséget nyújt abban, hogy fedezetet biztosítson a váratlan helyzetekben, amelyek befolyásolhatják az utazásukat.

Te is sokat utazol repülővel, és szeretnéd, ha nem veszne kárba a repülőjegyed a tőled független történések miatt? Utasbiztosítást és speciális kiegészítőket már online is köthetsz az utazás napján is, hogy tényleg nyugodtan tudj útnak indulni, minden helyzetre felkészülten.

Mikor nyújt fedezetet a repülőjegy biztosítás?

Ez a biztosítás része lehet egy utasbiztosításnak is, de akár önálló termékként is meg lehet vásárolni, ha úgy érzed, erre lenne csak szükséged. Akkor tud segítséget nyújtani, ha egy váratlan helyzet miatt át kell szervezni az utazást, vagy esetleg le is kell mondani. Ilyen lehet például egy baleset vagy akár egy családtag halála is, de az is közrejátszhat, ha a légitársaság törli valamilyen okból kifolyólag a járatot.

Persze, amennyiben a légitársaság visszatéríti 100%-ban a jegy árát, a repülőjegy biztosítása nem fog pluszban téríteni, de amennyiben kötbér van meghatározva, annak az értékét a biztosító megtéríti.

Mi ellen nem véd a repülőjegy biztosítás?

Amennyiben késik a járat, az a repülőtársaság kárának számít, így ebben az esetben a felmerülő költségeket ők kötelesek megtéríteni. Ez az uniós jogszabályokba is bele van foglalva, miszerint még azoknak az utasoknak is jár a kártérítés ilyen esetekben, akik semmiféle utasbiztosítással nem rendelkeznek.

Ha meggondolod magad az utazást illetően, és azt semmiféle körülmény nem indokolja nyomatékosan, a repülőjegy biztosítást nem fogod tudni igénybe venni. Ilyen esetekben a lemondási feltételek érvényesek, amik az utazásszervező, a légitársaság vagy éppen a szállásadó általános szerződési feltételei (ÁSZF) között olvashatóak.

A beszállás megtagadása egy igen bosszantó dolog, hiszen mikor már azt hittük, hogy minden rendben lesz az utazással kapcsolatban, és csupán a fedélzetre kellene lépni, hogy belevethessük magunkat egy újabb kalandba, váratlanul minden meghiúsul. Ebben az esetben is a légitársaságot terheli a felelősség, így a kártérítés feladata is rájuk fog hárulni teljes mértékig.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek