Kollagén fogyasztása a fiatalos, rugalmas bőrért (x)

Ahogy telik-múlik az idő és idősödünk, a bőrünk sajnálatos módon elveszíti a rugalmasságát, feszességét, és egyre több ránc jelenik meg rajta. Az öregedés folyamatát természetesen nem lehet elkerülni vagy megállítani, de sokat tehetünk annak lassításáért.

Az egyik legjobb módszer a megbízható forrásból származó, minőségi kollagén rendszeres fogyasztása, az ugyanis nem más, mint egy olyan fehérje, ami kulcsfontosságú szerepet játszik a bőrünk fiatalos kinézetében. 

Mit érdemes tudni róla? Hogyan befolyásolja a bőrünk megjelenését? Erről a témáról nem lehet eleget beszélni, így úgy döntöttünk, hogy ebben az írásunkban megpróbálunk minden fontos kérdésre válaszolni.

Csökkenti a már meglévő ráncok mélységét

A kollagén hallatán sokaknak egyből a sima, fiatalosan üde bőr jut eszükbe, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy a szépségiparban gyakran természetes ránctalanítóként emlegetik.

Fontos tisztázni, hogy nem egy csodaszerről van szó, amivel egyik napról a másikra minden bőrproblémánktól megszabadulhatunk. Ugyanakkor a kutatások valóban arról számolnak be, hogy rendkívül jó hatással van a bőrünk megjelenésére, aminek köszönhetően az egyik legfontosabb anti-aging hatóanyaggá vált az elmúlt években. 

Mi erre a magyarázat? Nos, a kollagén képes csökkenteni a már meglévő ráncok mélységét, és késleltetni az újabbak kialakulását. Így hát az érett bőr kezelésére, illetve fiatalabb korban a ráncok megjelenésének lassítására is kiválóan alkalmazható.

Javítja a mikrocirkulációt

A mikrocirkuláció lényegében nem más, mint a mikrovérkeringés egy másik megnevezése, mely fogalom alatt hivatalosan a 100 mikrométernél (µm) kisebb átmérőjű erekben történő véráramlást értjük.

A kollagén képes megnövelni ezeknek az igen apró ereknek a vérkeringését, melynek eredményeképpen növekszik a vér hemoglobinszintje, illetve azon keresztül jelentős mértékben javul az oxigénellátása is. Ezzel szintén hozzájárul ahhoz, hogy a bőrünk láthatóan, illetve tapinthatóan friss és üde legyen.

Fokozza a bőr hidratáltságát

Végül, de nem utolsósorban még egy fontos hatását meg kell említenünk, ami nem más, mint a bőrünk hidratáltságának növelése. Mint tudjuk, a fiatalos bőr többek között azért annyira rugalmas és irigylésre méltóan feszes, mert a sejtek megfelelő mennyiségű vizet tartalmaznak. 

A kollagén többek között azt is elősegíti, hogy a bőr kellőképpen hidratált legyen, melynek köszönhetően ragyogóbbá és simábbá válik.

Látható tehát, hogy a kollagén egy rendkívül értékes fehérje, ami fontos szerepet játszik abban, hogy a bőrünk sokáig fiatalos maradjon. Csak arra kell odafigyelni, hogy olyan minőségi termékeket válasszunk, mint amilyeneket a HerbaStar webshop kínálatában találunk, a kívánt hatást ugyanis csak azokkal érhetjük el.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek