A kiselosztókkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (x)

A kiselosztók olyan villamossági eszközök, amelyek lehetővé teszik a villamos energia elosztását és vezérlését. Ezeket a változatokat főként otthoni és kisüzemi területeken használják, leggyakrabban családi házaknál. A minőségi kellékek számtalan funkciót látnak el, ám fő feladatuk mégis az elektromos áram irányítása. 

Ebben a cikkben a kiselosztókról írunk részletesebben. Eláruljuk, hogy mit érdemes tudni róluk és hogyan lehet őket használni.

A kiselosztók jellemzői

Az Elektrikstore.hu kiselosztóinak elsődleges feladata, hogy az elektromos áramot a fő tápellátásról a különböző áramkörökbe, valamint a fogyasztókhoz irányítsák. A legtöbb kiselosztó több kimenettel rendelkezik, ezekre pedig különféle elektromos készülékeket, illetve világítási pontokat csatlakoztathatunk.

A Kanlux gyártó termékei kiváló minőségűek és megbízhatóak, emellett pedig könnyen használhatóak és tartalmaznak többek között védőburkolatot és tokot is. Általában fali vagy padlóra szerelhető verziókban szerezhetjük be őket, a burkolat, valamint a tok pedig megvédi a sérülésektől, behatásoktól, az érintkezésektől. A kiselosztó többségében jól látható helyekre kerül, hogy a szakember szükség esetén bármikor hozzáférhessen karbantartás, esetleg biztosíték cseréje céljából.

Mit kell tudni még a Kanlux kiselosztókról?

A Kanlux kiselosztók különféle biztonsági funkciókkal vannak ellátva, így rendelkeznek többek között beépített túláram-védelemmel, amelyek hatékonyan akadályozzák meg az áramkör túlterhelését, valamint az elektromos zárlatot. Emellett van hozzá védőkapcsoló vagy biztosíték, amelyek szükség esetén – mint például túlterhelés vagy hibás használat – megszakítják az áramellátást.

Mielőtt azonban belevágnánk az egész szerelési műveletbe, nem árt megfelelő méretet használni, amit aztán helyesen kell telepíteni. A jó méretezésnek köszönhetően a kiselosztó elengedő áramot szolgáltat a csatlakoztatott fogyasztókhoz anélkül, hogy károsítaná, esetleg túlterhelné az elektromos rendszert. A legtöbb esetben a telepítést szakemberre szokták bízni, hiszen ő érti és követi a helyi elektromos biztonsági előírásokat.

A kiselosztók használata

A Kanlux termékek használata kényelmes és egyszerű. A kiselosztó kimeneteire a különféle elektromos eszközök és világítási pontok egyszerűen csatlakoztathatóak. Mindegyiknek van kapcsolója vagy biztosítéka, amivel az egyes áramköröket ki, vagy be  lehet kapcsolni.

Ezek a berendezések megbízhatóak és biztonságos módon segítik az elektromos áram elosztását. Nagy szükség van rájuk otthoni, illetve kisüzemi villamos rendszerekben, ahol nem csak egy fogyasztó eszközt kell árammal ellátni. Nagy szerencse, hogy számtalan típusban kaphatóak, így senkinek sem okozhat problémát megtalálni a megfelelő méretet.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek