Jövőre már a Ford is használhatja a Tesla töltőhálózatát

A Ford a Tesla partnere lesz a jelenlegi és jövőbeli elektromos járműveinek töltési infrstruktúrájában, ami a két rivális szokatlan együttműködését jelenti – jelentették be csütörtökön az autógyártók vezérigazgatói.

A megállapodás értelmében a jelenlegi Ford-tulajdonosok a jövő év elejétől kezdve egy adapter segítségével több mint 12 000 Tesla Superchargert vehetnek igénybe az Egyesült Államokban és Kanadában. A Ford következő generációs elektromos járművei pedig – várhatóan az évtized közepére – tartalmazni fogják a Tesla töltőcsatlakozóját, így a Ford járművek tulajdonosai adapter nélkül is tölthetnek majd a Tesla Superchargereken, így a Ford az első autógyártók között lesz, akik csatlakoznak a Tesla töltőhálózatához.

https://www.instagram.com/p/CstsjMZS88z/

A kezdeményezést Jim Farley, a Ford vezérigazgatója és Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója jelentette be egy Twitter Spaces élő beszélgetés során. Az együttműködésre azért számít szokatlannak, mert a Ford az egyik olyan hagyományos autógyártó, amely megpróbálja felfuttatni teljesen elektromos járműveinek gyártását, hogy utolérje – vagy egy napon felülmúlja – a jelenleg piacvezető Tesla eladásait a szegmensben.

A Tesla korábban már tárgyalt arról, hogy megnyitja saját töltőhálózatát más gyártók előtt is. A Fehér Ház tisztviselői februárban jelentették be, hogy a Tesla vállalta, hogy 2024 végéig 7500 töltőállomásán elérhetővé teszi a járművek töltését nem Tesla modelleknek is.

Forrás: CNBC / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek