Joe Biden kijelölte az új vezérkari főnököt

Charles Q. Brown tábornokot, az amerikai légierő parancsnokát jelöli az Egyesült Államok hadseregének vezérkari főnökévé Joe Biden elnök.

 

Az elnök csütörtökön a Fehér Házban jelentette be döntését. Sürgette a Szenátust, hogy a jelöltet ugyanúgy egyhangú szavazással fogadják el, mint, amikor a légierő (US Air Force) vezérkarának főnökévé választották három évvel ezelőtt.

Joe Biden kiemelte, hogy jelöltje katonacsaládból származik, akinek édesapja ezredesként Vietnámban, nagyapja a második világháborúban főtörzsőrmesterként szolgált, maga pedig pilótaként 3 ezer órát repült, melyből 130 óra bevetésben történt.

https://www.instagram.com/p/CsrxWP4rvy8/

Joe Biden az amerikai hadsereg feladatai között említette a következő időszakra a gyors átalakulást és alkalmazkodást, ami képes megtartani a bevetési erők elrettentő képességét, és bármely fenyegetést képes megsemmisíteni. Az elnök megfogalmazása szerint az ország előtt álló feladatok között van a verseny kezelése Kínával, valamint a szembesülés az Európában jelentkező újbóli agresszió valóságával. Kiemelte, hogy jelöltje három évvel ezelőtt, a George Floyd-halálesetet követő zavargások idején szót emelt a hadseregben uralkodó rasszizmus ellen.

C. Q. Brown az Egyesült Államok légierejének első afroamerikai parancsnoka, és, amennyiben a Szenátus jóváhagyja a jelölést, a hadsereg vezérkari főnökeként 30 év után az első afroamerikai főtiszt lesz.

Az Egyesült Államok Hadseregének jelenlegi vezérkari főnöke, akit még Donald Trump jelölt, Mark Milley tábornok szeptemberben köszön le. A főtiszt csütörtökön egy sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy az utódjául jelölt Charles Q. Brown tábornok gyorsan megkapja a szenátusi jóváhagyást, hogy átvegye az amerikai hadsereg vezérkarának irányítását.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »