Növeli 5G-lefedettségét a Magyar Telekom

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának következő lépéseként június 1-jétől 60 százalékra növeli a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét – közölte a telekommunikációs társaság közleményében.

Jelezték, hogy június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszik az 5G elérést ügyfeleiknek, így az a csaknem egymillió érintett, aki már rendelkezik erre alkalmas készülékkel és mobilinternet-előfizetéssel, kipróbálhatja az 5G nyújtotta előnyöket. Kiemelték: a vállalat idén is folytatja többéves hálózatmodernizációs programját. A korszerűsítés nemcsak az aktív és passzív rádiótechnikai eszközöket érinti, hanem az azok elhelyezéséhez és működéséhez szükséges teljes infrastruktúrát is magába foglalja – írták.

A Magyar Telekom Nyrt. idei első negyedévi konszolidált árbevétele éves összehasonlításban 12,5 százalékkal 195,9 milliárd forintra nőtt, adózott nyeresége 10,5 milliárd forint volt, éves bázison 43,0 százalékkal csökkent az első negyedévben. A cég részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, kedden a papír árfolyama 429 forinton zárt; az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 438 forint volt.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek