Gyenge lett az ifo intézet hangulatindexe

Májusban a vártnál jobban gyengült az ifo gazdaságkutató intézet német üzleti hangulatindexe – a kilátás megítélése javult, de az aktuális állapoté erőteljesen romlott.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) szerdán azt közölte, hogy a németországi üzleti hangulatindexe február óta a legalacsonyabb szintre, 91,7 pontra süllyedt az áprilisi 93,4 pontról. Az index hét egymást követő hónap erősödése után májusban először gyengült és kisebb volt a várt 93 pontnál.

Az index összetevői közül a kilátások megítélése a becsült 91,9 pontnál jobb, 94,8 pont lett májusra az áprilisi 91,7 pontot követően. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató ugyanakkor a várt 94,7 pont helyett jóval gyengébb, 88,6 pont lett az áprilisi 95,1 pont után.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »