Gyenge lett az ifo intézet hangulatindexe

Májusban a vártnál jobban gyengült az ifo gazdaságkutató intézet német üzleti hangulatindexe – a kilátás megítélése javult, de az aktuális állapoté erőteljesen romlott.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) szerdán azt közölte, hogy a németországi üzleti hangulatindexe február óta a legalacsonyabb szintre, 91,7 pontra süllyedt az áprilisi 93,4 pontról. Az index hét egymást követő hónap erősödése után májusban először gyengült és kisebb volt a várt 93 pontnál.

Az index összetevői közül a kilátások megítélése a becsült 91,9 pontnál jobb, 94,8 pont lett májusra az áprilisi 91,7 pontot követően. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató ugyanakkor a várt 94,7 pont helyett jóval gyengébb, 88,6 pont lett az áprilisi 95,1 pont után.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »