Egyetlen év alatt egymillió fővel nőtt Kanada lakossága

Először nőtt egymillió fővel Kanada lakossága egyetlen év alatt – idézte az ország kormányát a BBC hírportálja csütörtökön.

A kanadai statisztikai hivatal adatai alapján a lakosság létszáma 38 516 138-ról 39 566 248-ra emelkedett. 1957 óta ez a legmagasabb növekedési arány – 2,7 százalék – egyetlen év alatt.

A növekedés forrása részben az a kormányzati szándék, hogy a munkaerőhiányt bevándorlók toborzásával enyhítsék – közölte a hivatal.

Az állandó és ideiglenes bevándorlók számának növekedése „további, a lakhatással, infrastruktúrával, a közlekedéssel és egyéb lakossági szolgáltatásokkal kapcsolatos kihívásokat jelenthet az ország egyes régióiban” – írták a statisztikusok. A hivatal szerint a növekedést majdnem 96 százalékban a migráció okozza.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormánya tavaly bejelentette, hogy 2025-ig évente félmillió bevándorlót fogadnának be. A kormány konfliktusok – többek között az ukrajnai háború -, valamint a humanitárius válságok – mint a közelmúltbeli török-szíriai földrengés – sújtotta térségekből érkezőket is tárt karokkal várja.

A kormány szerint az ország népessége 26 év alatt a kétszeresére nőne, ha tartaná az éves 2,7 százalékos növekedést.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »