Elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen az ICC

A hágai nemzetközi büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin és gyermekjogi biztosa, Marija Alekszejevna Lvova-Belova ellen ukrán gyermekek „jogellenes deportálása” miatt.

A bíróság előzetes döntéshozói úgy értékelték, hogy „alapos okkal feltételezhető, hogy mindegyik gyanúsított felelősséggel tartozik a lakosság jogellenes deportálásának háborús bűntettéért és a lakosság jogellenes áthelyezéséért Ukrajna megszállt területeiről az Orosz Föderációba, az ukrán gyermekek sérelmére”.

A bírák fontolóra vették a titkos elfogatóparancsok kiadását, de úgy döntöttek, hogy azok nyilvánosságra hozatala „hozzájárulhat a bűncselekmények további elkövetésének megelőzéséhez”.

Moszkva közölte, hogy nem ismeri el az ICC (International Criminal Court) joghatóságát.

https://www.instagram.com/p/Cp5W1mTL7FQ/

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »