Csipkebogyóhúspor a természet gyógyító erejével (x)

Mindenki ismeri a csipkebogyót és fogyasztásának áldásos hatásait, de azt kevesen tudják, hogy kozmetikai szerekben való felhasználásra is alkalmasak és rendkívül előnyösek e növény tulajdonságai. Nemcsak belsőleg, étkezési céllal vehetjük magunkhoz, hanem kivonatai bőrünk regenerálására, frissítésére is nagyon ajánlottak.

Arctonikok, krémek, testápolók és arcmaszkok készítéséhez is felhasználható a csipkebogyóból előállított olajos kivonat. Érzékeny, problémás és gyulladt bőr természetes ápolószere lehet, amit nyugtató, összehúzó és hámosító hatásának köszönhetünk.

Ránctalanításra előszeretettel használja az idősebb korosztály, mert serkenti a bőr kollagéntermelését. Jót tesz a hajszáleres bőrnek, eltünteti a sebek hegesedés utáni nyomait, a terhességi csíkok is megszüntethetők vele.

Csipkebogyóhúspor élelmiszerként

Kozmetikai felhasználásban jeleskedik ez a fantasztikus növény, de nemcsak olajat vonnak ki belőle, hanem vitamindús csipkebogyóhúsport is. Teljes mértékben belefér a szuperélelmiszerek kategóriájába ez a gyógyító erejű szárítmány a Soapcentertől.

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően rendkívül érzékeny, ezért semmiképpen se forrázzuk. Ellenkező esetben C-vitamin tartalma elbomlik és elveszíti értékességét. Tea készítéséhez használjunk hideg vizet, amiben 5-6 órán keresztül áztassuk a port, majd ezt követően lehet fogyasztani a szűrés után.

Nagyon finom limonádét készíthetünk a por segítségével. Ugyanúgy járjunk el, mint a teánál, semmiképp sem szabad forralni. Citromot már valószínűleg nem fog igényelni az ital, a csipkebogyó megadja a savanykás alapízt. Ráadásul egy szem bogyóban több C-vitamin van, mint egy egész citromban.

Natúr joghurtot is ízesíthetünk a porral, tegyünk bele egy kiskanállal és édesítsük mézzel. Igazi gasztronómiai élmény lesz, amellett, hogy immunrendszerünket is felturbózzuk vele.

A csipkebogyóhúspor alkalmazása a kozmetikában

Ez a csodagranulátum a kozmetikai cikkek alapanyagaként is kitűnően megállja a helyét. Az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrön alkalmazva, mandula- és jojoba olajjal keverve rendkívül hatékony bőrápoló szer. Tonikokban, szemránckrémekben, krémekben, arcvizekben tökéletes összetevő lehet.

A Soapcenter kínálatában fellelhető csipkebogyóhúspor 100%-ban természetes, színezőktől, ízfokozóktól és tartósítószerektől mentes alapanyagokat tartalmaz. Magas C-vitamin tartalmán felül pektint, flavonoidokat, cukrot, alma- és citromsavat, cseranyagot és A-vitamint is magában foglal.

A csipkebogyó hatásai

Sok betegség megelőzésére, egyes állapotok kezelésére is ajánlott a csipkebogyó. Többek között ízületvédő, fájdalomcsillapító és vízhajtó hatásáról is ismert ez a növény. Erősíti az érfalakat, így érelmeszesedés és érszűkület kezelése is kiegészíthető vele.

Immunerősítő hatása mindenki számára nyilvánvaló, és kimondottan alkalmas megfázásos betegségek esetén történő használatra. Már az ókorban ismerték gyógyító hatását, használjuk és fogyasszuk mi is bátran!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek