A TikTok egyórás időkorlátot állít be a 18 év alattiaknak

A TikTok egyórás időkorlátot állít be a 18 év alatti felhasználók számára, hogy csökkentse a tizenévesek platformon töltött idejét – jelentette be szerdán a közösségi videós cég, amely a következő hetekben be is vezeti az új alapértelmezett beállítást.

A kiskorúaknak mindazonáltal lehetőségük lesz kikapcsolni a beállítást: amikor a 18 éves vagy annál fiatalabb felhasználók elérik az egyórás időkorlátot, egy jelszó megadásával aktiválhatják a további görgetési időt. A TikTok szerint ez a figyelmeztetés arra ösztönözheti a tizenéveseket, hogy jobban odafigyeljenek az alkalmazáson töltött időre.

A 13 év alatti gyermekek számára szintén 60 perces korlátot szabnak meg, bár esetükben a szülőnek vagy gondviselőnek kell beállítania egy jelszót, amivel további 30 percig elérhető az applikáció – közölte a vállalat.

Az új beállítás aktiválása arra vezethető vissza, hogy a közösségi médiaplatformok – így köztük a Tiktok – már évek óta szembesülnek olyan vádakkal, miszerint káros hatással vannak a fiatalkorú felhasználók mentális egészségére.

https://www.instagram.com/p/CpQbv0WPw66/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CBS News

Hozzászólások ()

Friss hírek