Megerősített kerítés épül az orosz-finn határon

Az ukrajnai háború hátterében a NATO-tagjelölt Finnország 200 kilométer hosszú és három méter magas kerítés építésébe kezdett Oroszországgal közös határán. Az erdőirtás után márciusban kezdődik az útépítés és a tényleges kerítés telepítése a finn határőrség szerint.

A kerítést szögesdróttal, egyes területeken pedig éjjellátó kamerákkal, lámpákkal és hangszórókkal szerelik fel. Jelenleg Finnország határát egyszerű fakerítéssel biztosítják. A parlament azonban, attól való aggodalmában, hogy Moszkva politikai nyomásgyakorlásra használhatja a migránsokat, júliusban elfogadta a határvédelmi törvény módosításait, amelyek megkönnyítik a határzárak megerősítését.

Szeptemberben sok orosz állampolgár érkezett Finnországba, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el az ukrajnai hadművelethez. Finnországnak és Oroszországnak összesen 1300 kilométer hosszú közös határa van.

https://www.instagram.com/p/CpPQc9Qt7TA/

Forrás: ZDF / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »