Megerősített kerítés épül az orosz-finn határon

Az ukrajnai háború hátterében a NATO-tagjelölt Finnország 200 kilométer hosszú és három méter magas kerítés építésébe kezdett Oroszországgal közös határán. Az erdőirtás után márciusban kezdődik az útépítés és a tényleges kerítés telepítése a finn határőrség szerint.

A kerítést szögesdróttal, egyes területeken pedig éjjellátó kamerákkal, lámpákkal és hangszórókkal szerelik fel. Jelenleg Finnország határát egyszerű fakerítéssel biztosítják. A parlament azonban, attól való aggodalmában, hogy Moszkva politikai nyomásgyakorlásra használhatja a migránsokat, júliusban elfogadta a határvédelmi törvény módosításait, amelyek megkönnyítik a határzárak megerősítését.

Szeptemberben sok orosz állampolgár érkezett Finnországba, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el az ukrajnai hadművelethez. Finnországnak és Oroszországnak összesen 1300 kilométer hosszú közös határa van.

https://www.instagram.com/p/CpPQc9Qt7TA/

Forrás: ZDF / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: valószínűleg bukta oroszországi üzemét a Volkswagen

A hét első kereskedési napját Európában teljes mértékben a Credit Suisse UBS általi átvételére adott reakciók határozzák meg. Bár a kereskedés eléggé pesszimistán indult, a délelőtt folyamán már egyértelmű visszapattanás volt látható. A befektetők figyelme most arra irányul, hogy a Wall Street hogyan reagál a felvásárlásra és a Credit Suisse kockázatos kötvényeinek lenullázására.

Read More »

Észak-Korea megregulázására szólított fel a G7-csoport és az EU

A Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat és Kanadát tömörítő G7-csoport, valamint az Európai Unió közös állásfoglalásában a tárcavezetők kijelentették: tavaly óta Észak-Korea fokozta a helyzet elmérgesedéséhez vezető tevékenységét a soha nem látott mennyiségű ballisztikus rakéta kilövésével.

Read More »